Ministrul Agriculturii: Pierderile de producție cauzate de vremea rea sunt de câteva zeci de milioane de lei

Ministrul Agriculturii: Pierderile de producție cauzate de vremea rea sunt de câteva zeci de milioane de lei
scris 7 iul 2019

Pierderile de producție estimate în acest an din cauza fenomenelor meteo extreme sunt de câteva zeci de milioane de lei, iar suprafața afectată în diferite grade la nivel național se ridică în prezent la aproximativ 50.000 de hectare, susține ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Șeful MADR a vorbit despre situația culturilor agricole însămânțate în toamna lui 2018 și stadiul recoltării, declarându-se optimist în privința recoltei de cereale din acest an, în pofida vremii nefavorabile, potrivit Agerpres.

Fermierii și procesatorii din România pot achiziționa hale și grajduri fără a mai parcurge procedura de achiziții CITEȘTE ȘI Fermierii și procesatorii din România pot achiziționa hale și grajduri fără a mai parcurge procedura de achiziții

Daea a subliniat că "nu ne mai dăm jos de pe podium" în clasamentul european, în condițiile în care anul trecut au fost înregistrate cele mai bune rezultate din istorie, cu producții record la grâu, porumb și floarea soarelui, România clasându-se pe locul trei în Uniunea Europeană cu o recoltă totală de cereale de aproape 32 de milioane de tone.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petre daea
meteo
pierderi