Smithfield Foods închide una dintre cele mai mari fabrici de carne de porc din SUA, din cauza coronavirusului

Smithfield Foods închide una dintre cele mai mari fabrici de carne de porc din SUA, din cauza coronavirusului
scris 13 apr 2020

Smithfield Foods, cel mai mare procesator de carne de porc din lume, a anunțat că închide pe termen nedefinit una dintre cele mai mari fabrici de profil din Statele Unite, din cauza mai multor cazuri de coronavirus în rândul angajaților săi, compania avertizând că țara ”este periculos de aproape” de o limită în aprovizionarea magazinelor alimentare, transmite Reuters.

Închiderea abatoarelor perturbă lanțurile de aprovizionare cu alimente din SUA, reducând oferta de carne din magazine și privând fermierii de rețelele de distribuție a animalelor, scrie News.ro

Scădere a vânzărilor de cozonaci cu 30-35 %. Ce va fi cu prețul pâinii CITEȘTE ȘI Scădere a vânzărilor de cozonaci cu 30-35 %. Ce va fi cu prețul pâinii

Smithfield a prelungit închiderea fabricii din Sioux Falls, Dakota de Sud, după ce inițial anunțase că măsura este temporară, pentru igienizare. Fabrica este una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din Statele Unite, reprezentând 4% - 5% din producția totală de carne de porc din SUA, potrivit companiei.

Guvernatorul statului Dakota de Sud, Kristi Noem, a afirmat sâmbătă că 238 de angajați ai Smithfield s-au îmbolnăvit de coronavirus, ei reprezentând 55% din numărul total de cazuri la nivelul statului.

Noem și primarul din Sioux Falls au recomandat companiei să închisă fabrica, care are circa 3.700 de angajați, pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni.

”Este imposibil să aprovizionăm magazinele dacă fabricile noastre nu funcționează”, a afirmat duminică directorul general al Smithfield, Ken Sullivan, într-un comunicat.

”Închiderea acestor unități de producție va avea repercusiuni grave, poate dezastruoase, pentru mulți din lanțul de aprovizionare, în primul rând pentru crescătorii de animale”, a spus Sullivan.

Smithfield a precizat că va relua operațiunile la Sioux Falls după noi instrucțiuni din partea autorităților locali, statali și federali. Compania va plăti angajații în următoarele douî săptămâni.

Și alți producători de carne de porc și de pasăre, între care Tyson Foods, Cargill și JBS USA, au închis deja fabrici, în alte state.

viewscnt
Afla mai multe despre
smithfield foods
carne de porc