Terenurile agricole din intravilan nu vor mai fi impozitate deloc ca terenuri cu construcții

Terenurile agricole din intravilan nu vor mai fi impozitate deloc ca terenuri cu construcții
scris 19 apr 2017

Terenurile agricole amplasate în intravilan vor fi scutite în totalitate de regimul de impozitare diferențiat, respectiv proprietarii acestora nu vor mai plăti nici pentru 400 metri pătrați din teren impozitul aferent unui teren cu construcții, cum prevede legislația în prezent.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului, a aprobat, miercuri, în unanimitate, un proiect de lege în acest sens, care va fi trimis președintelui Iohannis pentru promulgare. 

Proiectul fusese depus la Parlament anul trecut, însă, înainte de a fi adoptat, Guvernul Cioloș a decis, prin ordonanță de urgență, că proprietarii de terenuri agricole situate intravilan acestora nu vor mai plăti pentru 400 metri pătrați din teren impozitul aferent unui teren cu construcții.

EXCLUSIV Lista deducerilor. Cum vom calcula venitul net anual global pe gospodărie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lista deducerilor. Cum vom calcula venitul net anual global pe gospodărie

În prezent, legislația prevede că “impozitul pe terenurile amplasate în intravilan, înregistrate în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții, în limita a 400 de metri pătrați, calculați o singură dată, se determină de la categoria de folosință teren neproductiv”.

Deputații au eliminat însă, prin proiectul de lege votat, și cei 400 de metri pătrați pentru care se aplica impozitul aferent unui teren cu construcții. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cod fiscal
norme
teren agricol
constructii
impozit