Tranzacție - Duluțe vinde fondului de investiții Al Dahra Holding ultimul său pachet de acțiuni la Agricost, cel mai mare producător agricol local, și iese din companie

Tranzacție - Duluțe vinde fondului de investiții Al Dahra Holding ultimul său pachet de acțiuni la Agricost, cel mai mare producător agricol local, și iese din companie
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 mar 2022

Antreprenorul Constantin Duluțe vinde fondului de investiții Al Dahra Holding ultimul său pachet de acțiuni, de 10%, pe care îl mai avea la Agricost Brăila, cel mai mare producător agricol din România, ieșind astfel din companie, vândută investitorilor arabi în 2018, într-o tranzacție anunțată anterior de Profit.ro și estimată la peste 250 milioane euro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

După acea tranzacție, una dintre cele mai mari din agricultura românească. Duluțe a rămas cu 10% din acțiuni și postul de administrator. La ambele a renunțat însă acum, relevă date analizate de Profit.ro.

Între timp, cum a anunțat în exclusivitate Profit.ro, Duluțe a cumpărat terenul fostei fabrici Nicolina din Iași și a intrat pe piața imobiliară, având un business și în sectorul vinicol.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Pe piață din 1995, Al Dahra are sediul în Emiratele Arabe Unite și este cel mai mare trader de cereale din Orientul Mijlociu, cu o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari. 

Al Dahra este parte a Al Ain Holding, controlat de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, fost vicepremier al Emiratelor Arabe Unite și președinte de onoare al clubului de fotbal Al Jazeera. Este cel mai tânăr frate al actualului emir și președinte al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Grupul Al Dahra desfășoară afaceri în peste 20 de țări, deține și exploatează o bază mare de active, incluzând o suprafață de peste 200.000 hectare, 8 fabrici de presare și producție de furaje, 4 unități de măcinare a orezului și 2 instalații de măcinare a făinii.

Agricost Brăila, cel mai mare producător agricol din România, are în arendă o suprafață de 57.000 hectare în Insula Mare a Brăilei.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricost braila
omg
organisme modificate genetic
lucian buzdugan