Tranzacție surpriză - Bimbo preia noi fabrici de pâine în România, de la Andrei Siminel, după achiziția liderului Vel Pitar. Siminel pregătește și un nou fond de investiții

Tranzacție surpriză - Bimbo preia noi fabrici de pâine în România, de la Andrei Siminel, după achiziția liderului Vel Pitar. Siminel pregătește și un nou fond de investiții
Emil Popescu
Emil Popescu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 5 mar 2024

Grupul mexican Bimbo, cea mai mare companie de panificație din lume, intrată pe piața locală în urmă cu un an, odată cu achiziția Vel Pitar, cel mai mare producător local de pâine, preia noi fabrici de pâine în România, inclusiv Trei Brutari, cu brandul Boierească, tot de la Andrei Siminel, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Siminel a declarat în același timp pentru Profit.ro că pregătește un nou fond de investiții.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Investiția americană și contribuția mea reprezintă un efort intens de peste 15 ani. Grupo Bimbo are însă în spate o istorie multi-generațională, timp în care a dezvoltat capabilități extraordinare pe care acum o să le poată replică pe o platformă de profil din România. În ceea ce ne privește, planificăm noi investiții, printr-un nou fond de investiții, și invităm pe cei interesați să ne trimită propunerile la www.nch-invest.ro", spune Andrei Siminel.

În vară, Profit.ro a anunțat că Andrei Siminel, care coordonează la nivel local afacerile grupului american New Century Holdings (NCH) și ale fondului de investiții Broadhurst Investments, reintră în business-ul de panificație, respectiv în afacerea Trei Brutari (fosta Velrom), în al cărei portofoliu este și cea mai vândută pâine la nivel național, brandul Boierească, cumpărând o participație de peste 24%.

El a preluat atunci în nume propriu, fără drept de vot, circa 24,9% din capitalul social printr-o rundă de finanțare de 7,49 milioane lei, asumându-și în același timp investiții viitoare de până la 10 milioane euro pentru dezvoltarea companiei prin construcția de noi fabrici.

Astăzi, afacerea este controlată integral de familia sa.

Trei Brutari, pe piață de 15 ani și având sediul la Târgoviște, este în Top 5 al producătorilor și comercianților de produse de panificație din România, cu trei fabrici, la Târgoviște, Iași și Buzău.

Printre brandurile cu notorietate din portofoliu se numără Boierească, cea mai vândută pâine la nivel național, Stela Franzelă, Chef Papa, Grand Papa, Poieni, ultima fiind marca cu o istorie de peste 50 ani în industria biscuiților din România.

În 2022, ultimul an raportat, compania a avut afaceri de 149,5 milioane lei și un profit net de 18,4 milioane lei, cu aproape 370 de angajați.

Vel Putar era controlată anterior de fondul de investiții Broadhurst Investments. Andrei Siminel coordonează la nivel local afacerile grupului american New Century Holdings (NCH) și ale fondului de investiții Broadhurst Investments.

Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com, joint venture cu grupul ungar Hodler Capital CITEȘTE ȘI Producătorul de carne de pasăre Oprea Avi Com, joint venture cu grupul ungar Hodler Capital

Întreaga tranzacție este apropiată de 200 milioane euro, conform informațiilor prezentate atunci de Profit.ro.

Grupo Bimbo este liderul și cea mai mare companie din lume din domeniul panificației și un jucător important în piața de produse de impuls. Grupo Bimbo deține 214 facilități de producție și peste 1.600 de centre de vanzare plasate strategic în 34 de tări de pe teritoriul a 4 continente: America, Europa, Asia și Africa. Categoriile sale importante de produse includ printre altele pâinea feliată, panificația mică, prăjituri, pâine prăjită, brioșe, covrigi, tortilla & lipii, specialități.

Grupo Bimbo fabrică peste 10.000 de produse și deține una dintre cele mai de mari rețele de distribuție din lume, cu peste 3,3 milioane de puncte de vânzare, peste 55,000 de rute de vânzare și peste 141,000 de angajați.

Compania este prezentă la bursa Mexicană (Mexican Stock Exchange) BMV, simbol bursier BIMBO și in piața extra-bursieră din Statele Unite cu nivelul 1 ADR, simbol bursier BIMBOY.

viewscnt
Afla mai multe despre
bimbo
paine
vel pitar