Un nou virus amenință tomatele din Franța după ce a lovit mai multe state europene

Un nou virus amenință tomatele din Franța după ce a lovit mai multe state europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2020

Un virus deosebit de periculos amenință tomatele și ardeii din Franța după ce a afectat mai multe state mari producătoare de legume din Europa (Spania, Italia, Olanda, Grecia sau Marea Britanie) precum și Turcia, SUA și China, a anunțat marți Agenția pentru Alimentație, Sănătate, Securitate Profesională și de Sănătate din Franța (Anses), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Virusul denumit Tomato brown rugose fruit virus (ToBREV) este inofensiv pentru oameni dar poate distruge culturi întregi de legume, indiferent dacă sunt în sere, grădini sau câmpuri. Potrivit Anses, virusul poate fi transmis prin semințele, plantele sau fructele infectate, precum și prin simplul contact, și poate supraviețui o perioadă lungă de timp fără a-și pierde puterea de infectare, scrie Agerpres.

INFOGRAFIC Analiza mediului antreprenorial. Creștere la radieri, scădere la înmatriculări CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Analiza mediului antreprenorial. Creștere la radieri, scădere la înmatriculări

Agenția subliniază că, în prezent, nu există niciun tratament sau un soi rezistent la acest virus, care a apărut în Orientul Mijlociu în 2014 după care s-a răspândit în Europa în 2018.

Virusul denumit Tomato brown rugose fruit virus (ToBREV) provoacă apariția unor pete galbene sau maro pe foi și deformarea fructelor, care nu mai pot fi astfel comercializate. Agenția recomandă distrugerea prin foc a tuturor plantelor care ar putea fi contaminate. De asemenea, Anses recomandă cultivatorilor de legume să cumpere doar semințe omologate și, dacă este posibil, din afara țărilor europene contaminate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tomate
virus
franta