Ungaria: Guvernul majorează compensațiile pentru pierderile suferite de fermieri, din cauza secetei extreme

Ungaria: Guvernul majorează compensațiile pentru pierderile suferite de fermieri, din cauza secetei extreme
scris 23 mar 2023

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensația acordată fermierilor, pentru a-i ajuta să compenseze pierderile suferite anul trecut, din cauza secetei extreme, a anunțat ministrul Agriculturii, Istvan Nagy, transmite MTI.

Suma de 50,6 miliarde de forinți (129,1 milioane de euro) va ajunge până în 31 martie la aproximativ 22.000 de fermieri. Aproximativ 80% din suprafața agricolă a Ungariei, sau 1,45 milioane hectare, a fost afectată de secetă, iar 49,7 miliarde de forinți vor fi cheltuiți pentru compensarea pagubelor, a informat Nagy.

DOCUMENT Schimbări pregătite pentru firmele din comerț și prestări servicii. Dispare obligația reînnoirii anuale a avizelor și autorizațiilor de funcționare. În ce condiții CITEȘTE ȘI DOCUMENT Schimbări pregătite pentru firmele din comerț și prestări servicii. Dispare obligația reînnoirii anuale a avizelor și autorizațiilor de funcționare. În ce condiții

Acesta a explicat că au fost de ajutor și subvențiile pentru asigurări, introduse în ultimul deceniu, companiile de asigurări plătind încă 41 miliarde de forinți în legătură cu vremea extremă de anul trecut, scrie Agerpres.

Guvernul a înființat un organism operativ care să gestioneze urgențele provocate de secetă și a luat măsuri pentru asigurarea stabilității financiare a sectorului, a declarat ministrul Agriculturii. Acesta a explicat că Executivul a acceptat propunerea organismului de amânare până la finalul anului a plății împrumuturilor fermierilor

Datorită acestor măsuri și a situației în general robust a economiei, agricultura Ungariei a trecut cu bine prin această situației, a afirmat Nagy.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
seceta