Varza, la mare căutare la Beijing, pe fondul recomandărilor ca familiile să-și facă provizii. Vânzările, restricționate la 3 bucăți de persoană

Varza, la mare căutare la Beijing, pe fondul recomandărilor ca familiile să-și facă provizii. Vânzările, restricționate la 3 bucăți de persoană
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 nov 2021

Locuitorii mai vârstnici din Beijing își umplu cămările cu varză, dând un nou sens unei vechi tradiții, după ce guvernul le-a recomandat cetățenilor să-și facă acasă stocuri de bunuri de primă necesitate, în eventualitatea unor crize, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se întâmplă în magazinele din România VEZI AICI

La începutul lui noiembrie, înainte de venirea gerului, localnicii obișnuiesc de multă vreme să cumpere cantități importante de varză, care poate rezista luni la rând fără să se altereze și este folosită intens în bucătăria locală. Atenționarea emisă lunea trecută de autorități către gospodării de a-și asigura stocuri, precum și previziunile meteo care anunță zăpadă au intensificat în acest an febra aprovizionării și în fața supermarketurilor din centrul Beijingului s-au format cozi la primele ore ale dimineții, scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

"În fiecare an vânzările de varză sunt mari în acest sezon, dar după anunțul de luni toată lumea s-a repezit să cumpere și mai mult", a relatat un cultivator într-una din piețele en-gros din Beijing.

Supermarketurile au limitat vânzările la trei verze de persoană, dar și așa cumpărătorii sosiți după ora 9 au plecat cu mâna goală.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Pe platforma socială Weibo, o versiune chineză a Twitter, topicul "Ministerul Comerțului încurajează gospodăriile să își facă stocuri de produse de bază" a înregistrat peste 17 milioane de vizualizări și peste 5.000 de comentarii. Numeroase comentarii speculau o posibilă legătură între apelul la stocarea de alimente și planurile pentru un atac asupra Taiwanului. În plus, au apărut îngrijorări că temperaturile extreme ar putea afecta producția și transportul legumelor, ale căror prețuri au crescut deja în ultimele săptămâni, în unele cazuri prețurile fiind mai mari decât la carne.

viewscnt
Afla mai multe despre
varza
china