VIDEO Prima TV: Fermierii cresc prețurile de teama falimentului. Oamenii au ieșit cu icoanele pe câmp și la fântâni

VIDEO Prima TV: Fermierii cresc prețurile de teama falimentului. Oamenii au ieșit cu icoanele pe câmp și la fântâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2022

Toamna va aduce noi scumpiri! De vină este seceta, care a făcut ravagii în agricultură. Unele dintre cele mai afectate culturi au fost cele de porumb. În județele Iași și Galați, fermierii se plâng că nu vor mai avea ce culege de pe zeci de mii de hectare de pământ. La rândul lor, crescătorii de porcine spun că vor majora prețul cărnii pentru că hrana animalelor este mai scumpă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În localitatea ieșeană Dumești este prăpăd. Un fermier ar fi trebuit să adune porumb de pe mai mult de 300 de hectare. În toamnă, însă, va fi fericit dacă va recolta de pe măcar 10 hectare, arată Prima TV.

Producția alimentară din România este în pericol din cauza secetei. „Este posibil să existe o creștere semnificativă a prețului produselor de bază, dar și al celor procesate.” CITEȘTE ȘI Producția alimentară din România este în pericol din cauza secetei. „Este posibil să existe o creștere semnificativă a prețului produselor de bază, dar și al celor procesate.”

Dumeștiul este o zona recunoscută pentru cantitățile uriașe de porumb care ajungeau în silozurile din întreaga țară. Totul este compromis, însă, și abia dacă le vor ajunge oamenilor boabele pentru consumul din gospodării, plus hrana pentru animale.

Și în Galați situația este la fel de proastă. Agricultorii din comuna Cudalbi spun că au pierderi pe toată linia.

De disperare, oamenii au ieșit cu icoanele pe câmp și la fântâni.

Costul mare al furajelor va determina majorarea prețului si la alte produse, cum ar fi carnea de porc.

Pentru a reduce la zero pierderile, dar fără a avea un câștig, fermierii spun că ar trebui să crească măcar cu 1 leu prețul cărnii, de la 8 la 9 lei. Asta va însemna însă o majorare și mai mare în supermarketuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermieri
faliment
preturi