Algeria va permite sectorului privat să înființeze bănci, precum și companii de transport aerian și maritim, pentru a reduce cheltuielile

Algeria va permite sectorului privat să înființeze bănci, precum și companii de transport aerian și maritim, pentru a reduce cheltuielile
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2020

Algeria va permite sectorului privat să înființeze bănci, precum și companii de transport aerian și maritim pentru bunuri și servicii, pentru a reduce cheltuielile, a anunțat președintele Abdelmadjid Tebboune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura face parte din reformele mai largi adoptate de statul membru al OPEC pentru a face față problemelor financiare provocate de scăderea accentuată a veniturilor din exporturile de energie, care sunt sursa principală de finanțare pentru țara din nordul Africii, arată news.ro.

Tebboune, ales președinte în 2019, dorește să încurajeze investitorii privați și să îmbunătățească climatul de investiții, într-un efort de a dezvolta economia și a reduce dependența de petrol și gaze.

”Nu văd nicio obiecție față de înființarea de către investitorii privați a unor companii pentru transportul pasagerilor și al mărfurilor, precum și a unor bănci”, a declarat președintele în timpul unei ședințe la Alger, pentru a discuta un plan de relansare a economiei.

Programul IMM Factor: Guvernul va garanta 50% din facturile decontate de firme la bănci CITEȘTE ȘI Programul IMM Factor: Guvernul va garanta 50% din facturile decontate de firme la bănci

Costurile anuale pentru serviciile de transport al bunurilor sunt estimate la 12,5 miliarde de dolari, a spus Tebboune.

”Este esențial să găsim o soluție la această situație”, a declarat preedintele la întâlnirea la care au participat oficiali guvernamentali, oameni de afaceri și reprezentanți ai sindicatelor.

În ultimul deceniu, justiția a ordonat închiderea primei bănci și companii aeriene private din țară și l-a condamnat pe proprietarul acestora, Rafik Khalifa, la 18 ani de închisoare, sub acuzații precum fraudă, corupție și falsificarea de documente bancare și administrative.

Anastasiu, promotorul Kurzarbeit în România: De această măsură vor beneficia peste 100.000 de firme, pe unele le va salva de la insolvență CITEȘTE ȘI Anastasiu, promotorul Kurzarbeit în România: De această măsură vor beneficia peste 100.000 de firme, pe unele le va salva de la insolvență

Rezervele valutare ale Algeriei au scăzut de la 62 de miliarde de dolari în ianuarie la 57 de miliarde de dolari. Veniturile din exporturile de energie sunt estimate să ajungă la 24 de miliarde de dolari în acest an, față de 33 de miliarde de dolari în 2019, a arătat Tebboune.

În prezent, veniturile generate de sectorul energiei reprezintă 94% din exporturile totale, iar guvernul vrea să reducă această pondere la 80%, în 2021, și să crească valoarea exporturilor de produse din afara acestui sector la 5 miliarde de dolari, de la 2 miliarde de dolari în prezent.

În acest scop, autoritățile vor aloca în următoarele luni 1.900 de miliarde de dinari (14,84 miliarde de dolari) pentru a finanța proiecte de investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
algeria
banci
transport