Comisia Europeană prelungește cu trei luni scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe

Comisia Europeană prelungește cu trei luni scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe
scris 27 iul 2020

Comisia Europeană a anunțat că a decis să prelungească, cu trei luni, scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe, până la 31 octombrie 2020.

”Comisia Europeană a decis recent să prelungească scutirea temporară de taxe vamale și de TVA la importurile de dispozitive medicale și de echipamente de protecție din țări terțe. Durata acestei scutiri va fi prelungită cu 3 luni, până la 31 octombrie 2020”, informează CE.

Decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătății publice și că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale, scrie News.ro.

DOCUMENT Parlamentul pregătește extinderea până la 25 decembrie a facilităților fiscale care expiră la 25 octombrie CITEȘTE ȘI DOCUMENT Parlamentul pregătește extinderea până la 25 decembrie a facilităților fiscale care expiră la 25 octombrie

”Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că dispozitivele medicale și echipamentele de protecție ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis să extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale și de TVA la importurile de astfel de echipamente din țări terțe. Pe întreg teritoriul Europei, cadrele medicale au lucrat neobosit pentru a salva cât mai multe vieți și profit de această ocazie pentru a-mi exprima din nou respectul profund și recunoștința”, a declarat Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie.

La 11 iunie 2020, Comisia a consultat toate statele membre, precum și Regatul Unit, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis să o solicite.

Decizia garantează că măsura se va aplica fără întrerupere până la 31 octombrie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
tva; importuri