ARIR publică astăzi rezultatele indicatorului VEKTOR by ARIR pentru companiile listate

ARIR publică astăzi rezultatele indicatorului VEKTOR by ARIR pentru companiile listate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 ian 2024

ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Relația cu Investitorii (IR), publică astăzi rezultatele VEKTOR by ARIR pentru 2023, indicatorul care evaluează comunicarea cu investitorii pentru companiile listate la Bursa de Valori București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Rezultatele VEKTOR by ARIR pentru 2023 și metodologia pentru 2024 vor fi detaliate în cadrul unui eveniment care va avea loc la Bursa de Valori București, începând cu ora 10:00, și care va fi transmis live la Profit News TV. Reprezentanții companiilor cu VEKTOR by ARIR 10 vor discuta de asemenea în cadrul evenimentului despre activitatea și planurile lor în piața de capital.

Au fost evaluate 120 de companii listate, toți emitenții din Piața Principală și emitenții incluși în indicele BETAeRO, după metodologii diferite, adaptate așteptărilor investitorilor activi în fiecare din cele 2 piețe. Rezultatele VEKTOR by ARIR pentru anul 2023 vor fi disponibile pe pagina fiecărui emitent în cadrul website-ului Bursei de Valori București (BVB), iar datele agregate pentru toate companiile vor fi disponibile în secțiunea dedicată indicatorului VEKTOR a website-ului ARIR.

Evaluarea comunicării companiilor listate prin intermediul indicatorului VEKTOR by ARIR are loc anual, începând cu 2019. Din 2022, indicatorul a fost extins și către companiile din indicele BETAeRO. Rezultatele VEKTOR by ARIR au fost auditate anual de către Mazars România.

Metodologia VEKTOR by ARIR pentru 2024 poate fi consultată pe website-ul ARIR.

***

Despre Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR):

ARIR este promotorul conceptului de Relația cu Investitorii (Investor Relations – IR) în România și susține că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanță corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii noștri vor beneficia de plusvaloare, atrage mai ușor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor. ARIR a fost fondată în 2018 de companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în IR.

Membrii fondatori sunt Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Maior (Șerban) și Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, MedLife, Romcarbon, Farmaceutica REMEDIA, Autonom, IMPACT Developer & Contractor, One United Properties, Transport Trade Services, Patria Bank, Connections Consult, BRD – Groupe Société Générale, Rompetrol, Agista, Mecanică Fină și AQUILA s-au alăturat ca Membri Asociați. ENVISIA, RTPR, Mazars, Marsh Broker de Asigurare – Reasigurare și Dentons au devenit Membri Afiliați.

Mai multe informații despre ARIR: www.ir-romania.ro .
Urmăriți-ne pe LinkedIn, Facebook și Instagram

viewscnt
Afla mai multe despre
arir
bursa