Sergio Marchionne este noul director general al Ferrari

Sergio Marchionne este noul director general al Ferrari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 mai 2016

Sergio Marchionne este noul director general al Ferrari, a anunțat producătorul de automobile de lux. Marchione, care conduce și compania-mamă a Ferrari, Fiat Chrysler Automobiles, l-a înlocuit în funcție pe Amedeo Felisa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe lângă noul rol de director general, Marchionne își va păstra și atribuțiile de președinte al Ferrari, se arată într-un comunicat al producătorului auto.

"Ferrari anunță retragerea directorului general, Amedeo Felisa, după 26 de ani în serviciul companiei. Felisa va rămâne membru în Consiliul de Administrație, cu un mandat specific, în calitate de consultant tehnic", potrivit documentului citat.

Felisa s-a alăturat Ferrari în anul 1990, iar în 2008 a fost numit în poziția de director general.

Ferrari, care a finalizat, în ianuarie, procesul de separare a activităților companiei de Fiat Chrysler Automobiles, a raportat luni un profit operațional de 178 milioane euro pentru primul trimestru al anului, în creștere cu 11% comparativ cu 160 milioane de euro în perioada similară din 2015.

Șeful Ford spune că nu este interesat de o fuziune cu Fiat Chrysler CITEȘTE ȘI Șeful Ford spune că nu este interesat de o fuziune cu Fiat Chrysler

Profitul net a urcat cu 19%, de la 65 milioane euro la 78 milioane euro, în timp ce veniturile au crescut cu 8,8%, până la 675 milioane euro.

Acesta a fost cel mai puternic început de an din istoria companiei fondată de Enzo Ferrari în urmă cu 86 de ani, a anunțat constructorul auto.

Ferrari a vîndut 1.882 de automobile în perioada ianuarie-martie, cu 247 (15%) mai multe decât în primul trimestru al anului trecut.

Pentru întreg anul 2016, Ferrari a urcat estimarea de profit operațional la cel puțin 800 milioane euro, de la un rezultat de peste 770 milioane euro anticipat anterior, scrie Reuters.  

Acțiunile producătorului italian au crescut cu peste 3% la scurt timp după anunțarea rezultatelor financiare trimestriale, însă avansul s-a temperat la 0,6%, sau 39,54 euro/unitate spre finalul sesiunii de tranzacționare de la Milano. La acest preț, Ferrari are o capitalizare de peste 7,4 miliarde de euro

viewscnt
Afla mai multe despre
sergio marchione
ferrari
fiat chrysler
rezultate
amedeo felisa
director general