Acord între Volkswagen și angajați: Până la 23.000 de posturi desființate și economii de 3,7 miliarde euro - surse

Acord între Volkswagen și angajați: Până la 23.000 de posturi desființate și economii de 3,7 miliarde euro - surse
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2016

Conducerea Volkswagen a ajuns la un acord cu angajații pentru desființarea a până la 23.000 de locuri de muncă și economisirea a 3,7 miliarde de euro, potrivit unor persoane apropiate situației, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Reducerea numărului de locuri de muncă va avea loc în mod natural, conducerea acceptând să nu concedieze personal până în 2025, au spus sursele.

Cele două părți au ajuns la un acord, referitor la marca VW, miercuri seara, după discuții intense desfășurate pe parcursul mai multor luni, iar unele detalii suplimentare referitoare la reducerea cheltuielilor au fost convenite joi, scrie News.ro.

Uber ajunge în Brașov, al treilea oraș din România. Prețul este peste București CITEȘTE ȘI Uber ajunge în Brașov, al treilea oraș din România. Prețul este peste București

Acordul cu sindicatul este esențial pentru eforturile VW de a accelera restructurarea la divizia Volkswagen, cea mai mare a grupului și iețirea din cea mai gravă criză din istoria sa, în urma scandalului emisiilor.

Marca VW, care generează aproape jumătate din vânzările grupului, avea probleme și înainte de criza emisiilor izbucnită în septembrie anul trecut, care i-a afectat reputația și i-a provocat costuri de cel puțin 18,2 miliarde de euro, reprezentând amenzi și cheltuieli pentru reparații.

Conducerea a acceptat în urma discuțiilor cu liderii sindicali să nu concedieze oameni până în 2025 și să construiască două automobile integral electrice la fabricile din Germania, unul la Wolfsburg  și altul la Zwickau, au spus persoanele.

Compania va angaja totodată până la 9.000 de persoane pentru noile modele electrice și dezvoltarea de funcii digitale.

În privința economiilor, 3 miliarde de euro trebuie obținute la fabricile din Germania și 70 de milioane de euro în străinătate.

Noul șef al mărcii VW, Herbert Diess, va continua măsurile de eliminare a angajaților temporari. Producătorul auto va limita și numărul noilor angajați care se vor alătura companiei. VW va oferi totodată celor mai buni 200 dintr-un total de 1.000 de ucenici calificări pentru a deveni ingineri, dar cele 200 de posturi de ingineri nu vor mai fi ocupate.

Conducereamărcii VW pregătește o analiză a obiectivelor sale strategice pentru analiști și investitori și ar putea oferi noi detalii, cel mai devreme săptămâna viitoare, potrivit persoanelor.

VW a anunțat joi seara că rezultatele așa-numitului pact cu angajații vor fi prezentate vineri de către directorul general al grupului, Matthias Mueller, șeful mărcii VW, Herbert Doess, directorul de personal Karlheinz Blessing și șeful consiliului muncitorilor, Bernd Osterloh.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen