RATB reia licitația pentru cele 4 autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour

RATB reia licitația pentru cele 4 autobuze destinate liniei turistice Bucharest City Tour
scris 17 nov 2016

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a reluat licitația pentru cumpărarea unui număr de 4 autobuze cu etaj, care vor fi utilizate pe linia turistică Bucharest City Tour. Contractul este estimat la 3,91 milioane de lei, fără TVA.

În prezent, transportatorul utilizează autobuze închiriate de la Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța (RATC), pentru care plătește 645.000 de lei, fără TVA, pe 6 luni.

Contractul a fost atribuit la finele lunii aprilie a acestui an, în urma unei licitații, RATC fiind atunci singurul ofertant.

Estimată la 3,91 milioane de lei, fără TVA, prima licitație pentru cumpărarea autobuzelor a fost lansată în septembrie, dar a fost anulată o lună mai târziu pentru că RATB nu a primit nicio ofertă.

Deschisă doar sezonier, în intervalul 15 mai - 15 octombrie, linia turistică a vărsat anul trecut în contul operatorului de transport public, din vânzarea legitimațiilor de călătorie, peste un milion de lei, cu 16% peste încasările din 2014, suma atrasă lunar fiind cu 22.175 lei peste cea din sezonul anterior.

Ce rețele mari de magazine organizează campanii de tip Black Friday CITEȘTE ȘI Ce rețele mari de magazine organizează campanii de tip Black Friday

Venitul mediu lunar obținut în aceeași perioadă din închirierea spațiului publicitar (outdoor, tipărituri) pentru această linie a fost cu 7.861 lei lei/lună mai mare decât cel înregistrat lunar în 2014, relevă un raport al companiei.

Profitul obținut din operarea acestei linii a fost de aproape 190.000 de lei.

Anul trecut, RATB a obținut venituri proprii totale de 310,83 milioane lei, reprezentând în principal bani încasați din vânzarea de bilete și abonamente de călătorie. În schimb, cheltuielile totale ale regiei s-au cifrat la 815,1 milioane lei. Diferența de 515,02 milioane lei a fost acoperită prin subvenții plătite de Primăria Municipiului București de la bugetul local.

RATB operează un parc format din 1.927 de vehicule, din care 1.147 de autobuze, 483 de tramvaie și 297 de troleibuze, care asigură transportul în comun pe un număr total de 148 de linii, ce acoperă o arie totală de 601 kmp, din care 228 kmp reprezintă zonă urbană.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
licitatie
autobuze
linie turistica
bucharest tour