Acțiunile Boeing au scăzut luni cu 5%, ca efect al deciziei de reducere a producției de avioane 737

Acțiunile Boeing au scăzut luni cu 5%, ca efect al deciziei de reducere a producției de avioane 737
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2019

Acțiunile Boeing au scăzut luni cu 5%, ca efect al deciziei companiei americane de a reduce producția de avioane 737 MAX, din cauză că aeronavele sunt consemnate la sol la nivel global după două accidente fatale produse într-un interval de cinci luni, în Etiopia și Indonezia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul Boeing a influențat negativ și acțiunile furnizorilor companiei. Acțiunile Spirit AeroSystems au scăzut cu 7%, iar cele ale Triumph Group cu 6%. În Europa, titlurile unor furnizori ca Meggitt, Melrose și Safran au scăzut cu 0,4%-2%, scrie News.ro.

FOTO Vase de lux pentru croaziere, ambarcațiuni de mare capacitate pentru exploatații petroliere și nave de transport maritim vor fi construite în Mangalia CITEȘTE ȘI FOTO Vase de lux pentru croaziere, ambarcațiuni de mare capacitate pentru exploatații petroliere și nave de transport maritim vor fi construite în Mangalia

Prăbușirea unui avion 737 MAX în Etiopia, luna trecută, și a unei aeronave de acest tip a companiei Lion Air în Indonezia, în octombrie anul trecut, a declanșat cea mai gravă criză din istoria Boeing, mai multe companii luând decizia să suspende livrările de avioane 737 MAX din partea Boeing.

Constructorul american de avioane a anunțat vineri că va reduce producția de avioane 737 cu aproape 20%, semnalând că nu se așteaptă ca autoritățile aviatice să permită avionului să revină prea curând în circulație.

”Această reducere a producției la 42 de unități pe lună ar trebui să rezolve criza MAX, dar cu un impact financiar uriaș în 2019”, potrivit unei note a firmei Cowen.

Analiștii Bank of America Merrill Lynch au redus ratingul acțiunilor Boeing de la ”cumpără” la ”neutru”, afirmând că întârzierile legate de 737 ar putea dura mai mult decât s-a estimat inițial, anticipând un interval de timp de 6-9 luni, față de 3-6 luni.

”Anticipăm acum că MAX va fi consemnat cel puțin până în iulie 2019, în cel mai bun caz, trecerea la o producție de 42 de avioane 737 pe săptămână ne indică o incertitudine mai mare pentru perspectiva pe termen scurt și lung, atât pentru program cât și pentru stocuri”, a afirmat într-o notă Ken Herbert, analist la firma Canaccord Genuity.

Încluzând pierderile de luni, consemnarea avioanelor 737 MAX a redus capitalizarea bursieră a Boeing cu circa 26 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
avioane