Acțiunile producătorului vietnamez de automobile electrice VinFast au scăzut vineri pentru a trei ședință, după debutul spectaculos pe Nasdaq

Acțiunile producătorului vietnamez de automobile electrice VinFast au scăzut vineri pentru a trei ședință, după debutul spectaculos pe Nasdaq
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2023

Acțiunile producătorului vietnamez de automobile electrice VinFast au scăzut vineri pentru a trei ședință consecutivă, după debutul spectaculos la bursa Nasdaq din SUA din această săptămână, compania pierzând mai mult de jumătate din valoarea sa de piață, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania care înregistrează pierderi a fost evaluată vineri la circa 32,4 miliarde de dolari, comparativ cu 85 de miliarde de dolari la debutul său pe Wall Street de marți, informează News.ro.

Acțiunile sale au scăzut cu 30%, la 13,94 dolari, alunecând sub prețul de deschidere de 22 dolari, când au crescut la 38,78 dolari.

Dacia Sandero revine pe primul loc în Europa, după ce vânzările Tesla Model Y s-au prăbușit CITEȘTE ȘI Dacia Sandero revine pe primul loc în Europa, după ce vânzările Tesla Model Y s-au prăbușit

Cu aproximativ 99% din firmă controlată de fondatorul Pham Nhat Vuong, cantitatea mică de acțiuni disponibile public face ca acțiunile să fie predispuse la volatilitate.

VinFast, care a avut dificultăți să-și păstreze directorii de rang înalt și are un obiectiv ambițios de a vinde 50.000 de vehicule electrice în acest an, trece la un nou ”model hibrid” pentru vânzări, aducând distribuitori și dealeri pentru piețele din străinătate.

Mai mulți dealeri din SUA contactați de Reuters s-au declarat deschiși la idee, dar unii analiști rămân sceptici.

”Poate fi dificil să comercializezi și să vinzi cu succes vehicule în SUA care sunt produse și vândute pe o piață emergentă precum Vietnam, unde caracteristicile și funcționalitatea cerute de consumatori sunt de obicei foarte diferite”, a declarat Jason Benowitz, manager senior de portofoliu la grupul de investiții The Roosevelt.

Compania a spus că intenționează să strângă capital de la investitorii globali în următoarele 18 luni, ceea ce ar putea pune în pericol evaluarea sa ridicată.

Fondatorul Pham Nhat Vuong a adus o parte din VinFast pe piețele public, deoarece ar putea căuta să-și monetizeze în continuare participația, în timp.

Listarea VinFast urmează înscrierii la bursă a altor companii de vehicule electrice, inclusiv Faraday Future, Nikola și Lucid, care au fost supuse controlului de reglementare din SUA.

Acțiunile celui mai mare conglomerat din Vietnam și compania mamă a VinFast, Vingroup, au închis în declin cu 7% în tranzacțiile din Ho Chi Minh.

viewscnt
Afla mai multe despre
vinfast
masini electrice
masini vietnam
bursa
nasdaq