Record pe aeroporturile bucureștene

Record pe aeroporturile bucureștene
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2023

Traficul aerian pe aeroporturile bucureștene, ca număr de pasageri, l-a depășit în primele 7 luni din acest an pe cel din aceeași perioadă a anului 2019, când s-au înregistrat maximele istorice, și a ajuns la peste 8,347 milioane de pasageri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), în intervalul ianuarie - iulie 2023, s-au înregistrat 8.347.079 pasageri, cu 23% mai mult decât în intervalul similar din 2022, și cu 0,2% mai mult decât în 2019, când au fost consemnați 8.333.725 pasageri.

Și numărul de mișcări de aeronave a crescut semnificativ față de 2022, cu 7,14%, până la 73.168, acesta rămânând însă inferior celui din 2019 (83.760 mișcări), informează Agerpres.

Dacia Sandero revine pe primul loc în Europa, după ce vânzările Tesla Model Y s-au prăbușit CITEȘTE ȘI Dacia Sandero revine pe primul loc în Europa, după ce vânzările Tesla Model Y s-au prăbușit

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

Conform Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA), companiile aeriene au văzut încă din luna mai 2023 cum activitatea lor mondială s-a apropiat de nivelul la care era înaintea crizei sanitare.

IATA se așteapta ca profiturile nete înregistrate de companiile aeriene din întreaga lume în acest an să se ridice la 9,8 miliarde de dolari, după pierderi cumulate de 183 miliarde de dolari în 2020-2022.

La începutul lunii iulie, operatorul aerian Ryanair anunța că a transportat, în iunie, un număr record de pasageri, în ciuda faptului că a anulat peste 900 de curse, informa Reuters. 

Mai exact, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anunțat că a transportat 17,4 milioane de pasageri în iunie, cel mai ridicat nivel pentru o singură lună, în creștere cu 9% față de anul trecut. Precedentul record de trafic, de 17 milioane, fusese stabilit în luna mai.
Citește și: Ce obiecte ai voie să iei cu tine în avion. S-au schimbat regu

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
turisti