Acțiunile Tesla au urcat cu până la 12%, iar capitalizarea companiei s-a mărit cu peste 40 de miliarde de dolari

Acțiunile Tesla au urcat cu până la 12%, iar capitalizarea companiei s-a mărit cu peste 40 de miliarde de dolari
scris 18 nov 2020

Acțiunile producătorului american de automobile electrice Tesla au crescut marți cu până la 12%, iar capitalizarea companiei s-a mărit cu peste 40 de miliarde de dolari, dând un nou impuls averii miliardarului Elon Musk, în urma informației că titlurile companiei vor fi incluse în indicele S&P 500 pe 21 decembrie, transmite Reuters.

În urma acestui avans, averea lui Elon Musk s-a mărit cu 15 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

La o capitalizare de cel puțin 400 de miliarde de dolari, Tesla ar reprezenta peste 1% din valoarea totală a companiilor listate în S&P 500, fiind posibil să fie cea mai valoroasă companie care este inclusă în acest indice, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Șeful Renault, Luca de Meo, admite: Prețurile Dacia pot crește. Marca Dacia este una „anormală” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Șeful Renault, Luca de Meo, admite: Prețurile Dacia pot crește. Marca Dacia este una „anormală”

S&P DJI a anunțat luni că includerea Tesla va necesita ca fondurile care urmăresc indicele să vândă acțiuni în valoare de circa 51 de miliarde de dolari din deținerile lor actuale, pentru a cumpăra acțiuni Tesla și a-și reechilibra portofoliile în conformitate cu indicele.

Acțiunile Tesla au crescut de peste cinci ori în acest an, iar marți au avansat cu 11%, la 453,42 dolari pe unitate, fiind pe locul opt între cele mai tranzacționate titluri, la scurt timp după deschiderea bursei.

La o capitalizare de circa 430 de miliarde de dolari, Tesla valorează mai mult decât a crescut S&P luni, după știrile privind succesul studiului clinic în fază finală pentru vaccinul împotriva Covid-19 al companiei Moderna.

Capitalizarea de piață combinată a S&P 500 este de aproape 32.000 de miliarde de dolari, iar datele S&P DJI de la începutul anului arată că investițiile indexate la acesta au atins 4.600 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
actiuni