Acționarii Renault au votat salariul lui Carlos Ghosn pentru 2017: 7,4 milioane de euro

Acționarii Renault au votat salariul lui Carlos Ghosn pentru 2017: 7,4 milioane de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iun 2018

Acționarii Renault au aprobat un salariu de 7,4 milioane de euro pentru Carlos Ghosn, o sumă care include salariu și bonusuri pentru anul 2017, în ciuda temerilor că reprezentanții guvernului francez nu vor vota suma propusă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Carlos Ghosn va primi 7,4 milioane de euro, plăți pentru munca depusă la Renault în 2017, sub formă de salarii și boificații, potrivit contractului. Anterior votului, au existat informații care vorbeau despre posibilitatea ca Guvernul Franței, prin reprezentanții săi, în calitate de acționar principal (15% acțiuni și 30% drepturi de vot), nu va aproba suma. Voturile au fost foarte strânse, 56% versus 43%, potrivit informațiilor publicate de Automotive News, iar salariul lui Ghosn va fi, așadar, cel pe care compania l-a propus. În aceeași ședință a fost aprobată și propunerea de semnare a unui nou mandat de 4 ani pentru Carlos Ghosn, în funcția de CEO al Renault. Carlos Ghosn a mai primit și de la Nissan, pentru ultimul său an de CEO, suma de 9,2 milioane de euro.

Cu o zi înainte de votul adunării generale a acționarilor, în publicația Financial Times a apărut un interviu cu Carlos Ghosn, în care șeful constructorului francez spunea că nu se așteaptă să-și încheie noul mandat de patru ani, dar că va continua să conducă din poziția de președinte activitatea Renault.

În prezent, Carlos Ghosn lucrează la consolidarea Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, având noi echipe formate care sunt dedicate fiecărui sector de activitate. Ținta finală este anul 2020, când ar trebui prezentată noua formulă de organizare a Alianței.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn
salariu