Aeroflot a cumpărat 10 avioane Boeing 777-300ER de la banca rusă VEB

Aeroflot a cumpărat 10 avioane Boeing 777-300ER de la banca rusă VEB
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2023

Un locator irlandez care a vândut anul trecut 10 avioane Boeing 777-300ER transportatorului emblematic al Rusiei Aeroflot a fost o subsidiară locală a băncii de dezvoltare ruse controlată de stat VEB, au declarat două surse familiare cu problema, pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Aeroflot, controlată de stat, a anunțat pe 30 decembrie că a cumpărat 10 avioane Boeing 777-300ER, pe care le-a închiriat anterior de la o companie irlandeză, pe care a refuzat să o numească, scrie News.ro.

Skoda - cel mai slab rezultat din ultimii 12 ani CITEȘTE ȘI Skoda - cel mai slab rezultat din ultimii 12 ani

Transportatorul a spus că avioanele au fost închiriate de Aeroflot din 2013 și 2014 și au fost închiriate în temeiul unui contract de leasing financiar, ceea ce înseamnă că beneficiarul primește drepturi de proprietate asupra activului după ce a plătit întreaga sumă, spre deosebire de o tranzacție mai tipică când locatorul își păstrează dreptul de proprietate.

Aeroflot și VEB-Leasing, parte a Grupului VEB, nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Potrivit listei de avioane rusești publicată de site-ul de urmărire a zborurilor FlightRadar24 și de către Autoritatea Aviației Civile din Bermuda (BCAA), Aeroflot operase 22 de avioane Boeing 777 în martie anul trecut, dintre care 10 deținea și 10 erau închiriate de la locatori din Rusia și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroflot
boeing 777-300er