Aeroflot devine prima mare companie rusă salvată în urma pandemiei

Aeroflot devine prima mare companie rusă salvată în urma pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2020

Aeroflot a anunțat vineri că statul rus va achiziționa titluri în valoare de 50 de miliarde de ruble (un miliard de dolari) din noua sa emisiune de acțiuni, o injecție vitală de numerar pentru cea mai mare companie aeriană a țării, care încearcă să-și revină în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile de la Moscova au oprit cursele aeriene în aprilie și au reluat doar câteva rute, ceea ce a redus la jumătate sursele de venituri pentru operatorii aerieni din Rusia, care erau deja afectați în urma deprecierii rublei cu 24,5% față de dolar anul acesta. Analiștii au avertizat că unele companii aeriene vor avea nevoie de ajutor de la stat pentru a supraviețui, scrie Agerpres.

VIDEO Noile sisteme de asistență în siguranța automobilelor, testate de EuroNCAP. Tesla Model 3, rezultate dezamăgitoare CITEȘTE ȘI VIDEO Noile sisteme de asistență în siguranța automobilelor, testate de EuroNCAP. Tesla Model 3, rezultate dezamăgitoare

Oferta publică secundară a Aeroflot la Bursa de la Moscova ar urma să fie finalizată în 26 octombrie, iar compania ar urma să obțină 39,1 miliarde de ruble, inclusiv 9,1 miliarde de ruble de la statul rus.

Guvernul, care deține deja o participație de 51,17% în Aeroflot, își va exercita dreptul de preemțiune pentru a cumpăra acțiuni de încă 40,9 miliarde de ruble, iar investitorii de pe piață vor achiziționa titluri în valoare de 30 miliarde de ruble, a informat Aeroflot.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroflot
companie aeriana
rusia