Aeroportul din Dubai și-a păstrat titlul de cel mai mare aeroport internațional din lume, dar ratează ținta

Aeroportul din Dubai și-a păstrat titlul de cel mai mare aeroport internațional din lume, dar ratează ținta
scris 28 ian 2019

Aeroportul Internațional din Dubai a înregistrat 89,1 milioane de pasageri în 2018, ratându-și ținta pe care și-a propus-o, dar cu toate acestea a rămas cel mai mare aeroport internațional din lume, transmite Reuters.

Operatorul Dubai Airports a anunțat luni că traficul de pasageri a avansat cu un procent anul trecut, cel mai slab ritm de creștere anual din ultimul deceniu, astfel că nu a putut fi atinsă ținta de 90,3 milioane de pasageri preconizată, scrie Agerpres.

2018 este primul an în care aeroportul Internațional din Dubai, unde își au baza de operațiuni companiile Emirates și flydubai, a înregistrat o încetinire a creșterii numărului de pasageri după 15 ani de creștere solidă. Printre factori se numără încetinirea economiei Golfului din cauza prețului scăzut al petrolului care a afectat industria turistică din regiune.

Tranzacție surpriză: Un grup german cumpără acțiuni ale Blue Air care-i vor asigura o poziție de control CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Un grup german cumpără acțiuni ale Blue Air care-i vor asigura o poziție de control

Aeroportul din Dubai este cel mai mare aeroport internațional din lume încă din 2014, când a preluat acest titlul de la aeroportul londonez Heathrow.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul din dubai