Aeroportul Henri Coandă - record de întârzieri și zboruri anulate

Aeroportul Henri Coandă - record de întârzieri și zboruri anulate
scris 7 iul 2022

Un număr de 957 de zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat în intervalul 30 iunie - 6 iulie întârzieri mai mari de 30 minute pe Aeroportul Henri Coandă, iar 56 de curse au fost anulate de companiile aeriene care ar fi trebuit să le opereze, potrivit datelor Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

"Companiile aeriene care au operat aceste zboruri au comunicat că întârzierile au fost generate de cauze precum rotația aeronavei sau a echipajului, restricțiile pe rută, lipsa echipajului (piloți sau însoțitori de bord) sau a aeronavei, încărcarea/descărcarea obiectelor voluminoase, facilitățile de aeroport sau defecțiuni ale aeronavei. Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe s-au înregistrat la Wizzair (264 de zboruri), TAROM (162 de zboruri), Ryanair (148) și Blue Air (99 de zboruri)", spun reprezentanții CNAB.

FOTO Noi elemente de siguranță în trafic, obligatorii de astăzi pentru toate vehiculele din UE CITEȘTE ȘI FOTO Noi elemente de siguranță în trafic, obligatorii de astăzi pentru toate vehiculele din UE

Tot în ultima săptămână, 56 de zboruri au fost anulate de companiile aeriene (30 de decolări și 26 de aterizări), dintre acestea Wizzair având 23 de zboruri anulate, Ryanair șase, iar TAROM patru, scrie Agerpres.

În total, în perioada 30 iunie - 6 iulie, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) au fost operate 2.357 de zboruri (1.189 aterizări și 1.177 decolări). 

viewscnt
Afla mai multe despre
aeronave
avioane
intarzieri