Aeroportul Otopeni - doar 14 porți de îmbarcare

Aeroportul Otopeni - doar 14 porți de îmbarcare
scris 11 feb 2021

Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București a anunțat că, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de plecări, vor fi deschise numai 52 de ghișee amplasate în zona nouă a terminalului, iar într-o altă zonă a ghișeelor va fi amenajată o zonă de așteptare dotată cu banchete. De asemene, va fi redus la 14 numărul de porți de îmbarcare pentru zboruri internaționale.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București, pandemia de COVID-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internațional, acesta situându-se în prezent la circa 15-20% din normalul acestei perioade, iar în aceste condiții, traficul pe aeroporturile din București cunoaște un trend descendent similar, scrie News.ro.

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

“În acest context, CN Aeroporturi București (CNAB) a analizat posibilitățile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic. Măsurile au în vedere atât eficientizarea activității aeroportuare prin exploatarea rațională a resurselor disponibile, cât și îmbunătățirea calității serviciilor oferite pasagerilor și a creșterii siguranței sanitare”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de plecări, vor fi deschise numai 52 de ghișee check-in (de la 53 la 104) amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghișeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de așteptare dotată cu banchete, unde pasagerii și însoțitorii acestora pot aștepta începerea operațiunilor pentru zborul dorit.

“Același principiul al utilizării eficiente și flexibile a resurselor, coroborat cu cel al siguranței sanitare va fi aplicat și în zona de îmbarcare care va funcționa cu un număr redus de porți de îmbarcare proporțional cu valorile de trafic, respectiv cu 14 porți de îmbarcare pentru zboruri internaționale (cu o reducere de 40% a capacității de procesare aferentă burdufurilor de îmbarcare/debarcare și cu o reducere de 40% a capacității de procesare pentru zborurile cu aeronave parcate pe platformă)”, a mai transmis CN Aeroporturi București.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 12 februarie, începând cu ora 08.00 și se vor menține până la înregistrarea unei creșteri semnificative a numărului de pasageri și de mișcări aeronave.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul otopeni
trafic