Aeroportul Timișoara: Nu a existat nicio comunicare directă cu Blue Air pe tema motivelor care au condus la retragerea cursei Timișoara – Iași

Aeroportul Timișoara: Nu a existat nicio comunicare directă cu Blue Air pe tema motivelor care au condus la retragerea cursei Timișoara – Iași
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2018

Reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara au anunțat, vineri seară, după anunțul companiei Blue Air privind retragerea cursei Timișoara – Iași, că operarea zborurilor companiei se desfășoară în baza unor contracte și că până în momentul de față nu a existat nicio comunicare directă între cele două părți privind problemele apărute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un comunicat de presă, de vineri seară, al Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” din Timișoara (AIT) se arată că nu poate fi vorba de o creștere a tarifelor în decizia companiei Blue Air de a retrage cursa aeriană Timișoara- Cluj- Iași.

”Operarea companiei Blue Air pe Aeroportul Timișoara se desfășoară în baza contractelor de operare și de handling încheiate între părți. Tarifele de operare sunt cele publicate, în mod transparent, în AIP România și aplicate, în mod nediscriminatoriu, absolut tuturor companiilor aeriene care operează pe Aeroportul Timișoara. Acestea nu au suferit modificări semnificative în ultimii cinci ani și, prin urmare, nu poate fi vorba despre o creștere a tarifelor care să determine eventuale nemulțumiri ale operatorului aerian”, se arată în comunicat, citat de News.ro.

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, renunță la unele curse spre Timișoara, acuzând \ CITEȘTE ȘI Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, renunță la unele curse spre Timișoara, acuzând "fricțiuni" create de aeroport

De asemenea, reprezentanții AIT arată că programul de zbor al curselor se desfășoară conform solicitărilor Blue Air.

”Programul de zbor al curselor pe Aeroportul Timișoara se desfășoară în conformitate cu solicitările companiei Blue Air și în corelare cu orele stabilite pentru operarea la / de la Cluj și Iași. Aeroportul Timișoara nu a fost, nu este și nici nu va deveni în viitorul apropiat un «aeroport coordonat de slot». Prin urmare, compania Blue Air nu are nicio restricție impusă de către Aeroportul Timișoara cu privire la orele de operare a curselor”, mai arată sursa citată.

Prezența altor companii low cost nu afectează traficul Blue Air, arată cei de la AIT.

”Prezența altor operatori de tip low-cost pe Aeroportul Timișoara nu are cum să afecteze traficul companiei Blue Air dintr-un motiv foarte simplu: Blue Air este singura companie aeriană care efectuează curse aeriene pe ruta Timișoara – Iași – Cluj. Faptul că Wizzair și Ryanair operează pe diferite aeroporturi din Anglia, Germania, Franța, Spania, Belgia, Olanda și Israel nu are cum să afecteze cusele operate de către compania Blue Air. Prin urmare și afirmația potrivit căreia cursele operate de către Blue Air pe Aeroportul Timișoara sunt afectate de «prezența tot mai agresivă pe care companiile low-cost străine o au pe piața românească» este una eronată”, se mai arată în comunicatul Aeroportului.

Potrivit documentului, anunțul Blue Air a fost ”surprinzător”, deși au existat unele neînțelegeri.

”Comunicatul de presă al companiei Blue Air a fost unul surprinzător pentru noi întrucât, chiar dacă au existat anumite neînțelegeri la nivel inter-departamental, nu a existat nicio comunicare directă prealabilă între factorii decizionali direct implicați în colaborarea dintre cele două societăți, și anume: Directori Comerciali, Directori Economici și Directori Generali”, se mai arată în același comunicat.

Conducerea Aeroportului din Timișoara este de părere, totodată, că ”orice discrepanță apărută în colaborarea dintre cele două societăți poate fi rezolvată pe cale amiabilă, dacă acest lucru se dorește”.

Compania Blue Air a anunțat, vineri, anularea zborurilor pe ruta Iași - Cluj - Timișoara, începând din 17 februarie, motivând unele ”fricțiuni” în relația cu aeroportul din Timișoara. Zborurile Iași - Timișoara erau operate zilnic, din noiembrie 2016.

Reprezentanții Blue Air au făcut anunțul pe pagina de Facebook a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
retragere cursă
timișoara
iași