Afacerile cu mașini au încetinit în ianuarie

Afacerile cu mașini au încetinit în ianuarie
scris 15 mar 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în ianuarie cu 4,3%, serie brută, față de aceeași lună a anului trecut, ritm scăzut față de cel înregistrat în decembrie, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 14,2%, serie brută, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna decembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete au crescut, față de aceeași lună a anului anterior, cu 6,4%, serie brută, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 5,6%, scrie News.ro

În ianuarie, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut atât ca serie brută cu 4,3% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,4%.

VW Group a oprit listarea pe bursă a Traton SE, divizia de camioane CITEȘTE ȘI VW Group a oprit listarea pe bursă a Traton SE, divizia de camioane

Volumul cifrei de afaceri a înregistrat un avans datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+32,2%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+4,6%), activitǎțile de întreținere și repararea autovehiculelor (+4,2%) și la comerțul cu autovehicule (+3,8%).

Totodată, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, față de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 14,2% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 13,2%.

Activitatea de servicii de piață a înregistrat o cifră de afaceri mai mare provenită de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+19,2%), activitǎțile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+10,4%), activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+8%), serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+6,5%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+6,1%).

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 6,7%, serie brută, ritm scăzut față de cel înregistrat în 2017, în timp ce serviciile prestate populației au avansat cu 5,9%, serie brută.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
masini
afaceri
ins