Agenția de Mediu din Germania: Trotinetele electrice, ''mai periculoase pentru mediu'' în comparație cu bicicletele

Agenția de Mediu din Germania: Trotinetele electrice, ''mai periculoase pentru mediu'' în comparație cu bicicletele
scris 3 sep 2019

Trotinetele electrice, care s-au înmulțit pe străzile din interiorul orașelor, au o contribuție minoră la mobilitatea urbană prietenoasă cu mediul, a declarat Agenția de Mediu din Germania (UBA) pentru agenția DPA.

''Rutele străbătute sunt de obicei foarte scurte și pot fi parcurse pe jos, cu autobuzul, pe șine sau cu bicicleta'', a declarat Maria Krautzberger, președinte UBA, cu referire la trotinetele electrice, scrie Agerpres.

Românii, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la cheltuielile alocate pentru vacanță CITEȘTE ȘI Românii, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la cheltuielile alocate pentru vacanță

În comparație cu bicicleta, trotinetele electrice sunt ''considerabil mai periculoase pentru mediu'', a adăugat Krautzberger.

Furnizorii ar trebui să pună la dispoziție vehicule electrice în zonele de la marginea orașelor, a spus ea adăugând că ''aici ar putea avea sens să se facă mai rapid legătura către rutele mai lungi, parcurse cu autobuzul sau trenul, cu un e-scuter, mai degrabă decât cu o mașină''.

Krautzberger a notat că mașinile particulare sunt ''o problemă mult mai mare la adresa mediului, atât în ceea ce privește poluarea cât și zgomotul''.

viewscnt
Afla mai multe despre
trotinete electrice
agenția de mediu din germania