VIDEO Bugatti Chiron a stabilit un record de viteză

VIDEO Bugatti Chiron a stabilit un record de viteză
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2019

O mașină Bugatti Chiron modificată, condusă de șoferul de teste Andy Wallace, a stabilit un record de viteză, atingând 490,48 km/h pe o distanță de 8,8 kilometri, scrie CNN.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Automobilul este prima mașină sport care a depășit viteza de 482,8 km/h pe traseul de teste Ehra-Lessien al Volkswagen, din Germania, scrie News.ro.

Wallace, câștigător al cursei Le Mans din 1988 și șofer de teste al Bugatti, a reușit performanța „incredibilă” luni.

VIDEO De pe o bancă, Firea anunță cum modifică vinieta auto și ce șoferi vor scăpa de taxă CITEȘTE ȘI VIDEO De pe o bancă, Firea anunță cum modifică vinieta auto și ce șoferi vor scăpa de taxă

Bugatti este deținută de Volkswagen Group (VLKPF), care deține și Lamborghini și Bentley.

Prototipul Chiron a fost dezvoltat de Bugatti împreună cu Dallara, constructor italian de mașini de curse. Companiile au modificat caroseria mașinii pentru a-i îmbunătăți aerodinamica. Pneurile au fost realizate special de Michelin, care colaborează în mod normal cu Bugatti pentru Chiron. Ele au fost testate în laborator și au rezistat până la viteza de 511 km/h.

„Este de neconceput că o mașină este capabilă de asta. Dar Chiron a fost bine pregătită și m-am simțit foarte în siguranță, chiar și la această viteză”, a transmis Wallace într-un comunicat.

Mașinile standard Bugatti Chiron sunt limitate electronic, viteza maximă pe care o pot atinge fiind de 420 km/h. Bugatti nu a spus niciodată cât de rapid poate merge un automobil nemodificat, fără limitator electronic. Motivul, au spus cei din conducerea companiei în trecut, este acela că nu sunt siguri de cum se comportă penurile la astfel de viteze.

Președintele Bugatti, Stephan Winkelmann, a spus după stabbilirea recordului: „Scopul nostru era să fim primul constructor care să atingă limita de 300 de mile pe oră (482,8 km/h). Am reușit asta acum, fiind incredibil de mândri. Am arătat în mai multe rânduri că noi construim cele mai rapide mașini din lume. În viitor, ne vom concentra pe alte domenii”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
bugatti chiron
record viteza