Air France-KLM a obținut aprobarea acționarilor pentru o majorare de capital de până la 4 miliarde de euro

Air France-KLM a obținut aprobarea acționarilor pentru o majorare de capital de până la 4 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2022

Air France-KLM a obținut aprobarea acționarilor pentru propunerea sa de majorare de capital și este gata să se miște rapid, a informat duminică ziarul financiar francez Les Echos, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania aeriană a anunțat joi că intenționează să strângă până la 4 miliarde de euro (4,6 miliarde de dolari), pentru că încearcă să ramburseze ajutoarele de stat pentru pandemie, dar nu au fost dezvăluite nici termenii, nici calendarul operațiunii, scrie News.ro

Ministrul Economiei: Vrem să aducem la masă toți jucătorii din industria aeronautică și să avem un proiect de țară, un nou avion produs în România CITEȘTE ȘI Ministrul Economiei: Vrem să aducem la masă toți jucătorii din industria aeronautică și să avem un proiect de țară, un nou avion produs în România

Recapitalizarea va avea loc în următoarele câteva luni cu principalii acționari printre care Franța, Olanda, Delta Air Lines și China Eastern, potrivit publicației.

Air France-KLM își propune să emită obligațiuni convertibile, vânzând în același timp unele active de îndată ce prețurile acțiunilor din sectorul transportului aerian vor crește.

Franța este cel mai mare acționar al companiei aeriene, cu un pachet de 29%, Olanda deține mai puțin de 10%, Delta Air Lines aproximativ 6% și China Eastern 10%.

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat vineri că statul va sprijini Air France-KLM în majorarea sa de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france-klm
majorare de capital