Airbus este aproape de a semna un acord de miliarde de dolari cu China

Airbus este aproape de a semna un acord de miliarde de dolari cu China
scris 25 mar 2019

Grupul aeronautic european Airbus este aproape de a semna un acord de miliarde de dolari cu China, după întârzierea cu peste un an a negocierilor, au declarat pentru Reuters surse din industrie.

Acordul ar urma să fie semnat în timpul turneului european al președintelui chinez Xi Jinping. Marți, oficialul chinez se va întâlni la Paris cu președintele francez Emmanuel Macron, cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru discuții privind schimbările climatice, comerțul și multilateralismul, arată Agerpres.

Principalele grupuri aeronautice globale, Airbus și Boeing, concurează pentru piața din China, a doua piață aeronautică mondială, pe fondul creșterii cererii pentru călătorii, dar perspectivele sunt complicate de dorința autorităților de la Beijing de a forma proprii săi campioni industriali și, în cazul Boeing, de războiul comercial dintre China și SUA.

FOTO Dacia Duster electric, surprins în teste. Ce se află cu adevărat sub caroseria modificată CITEȘTE ȘI FOTO Dacia Duster electric, surprins în teste. Ce se află cu adevărat sub caroseria modificată

În mod neașteptat, președintele francez Emmanuel Macron nu a reușit să încheie un acord pentru comenzi Airbus în timpul călătoriei sale în China de la începutul lui 2018 și de atunci Guvernul de la Paris și Airbus lucrează pentru a salva acordul.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
china