Airbus pregătește o restructurare și concedieri din cauza costurilor peste așteptări ale programului A380

Airbus pregătește o restructurare și concedieri din cauza costurilor peste așteptări ale programului A380
scris 19 sep 2016

Airbus, unul dintre cei mai mari producători de aeronave din lume, ar putea anunța luna viitoare un nou plan de restructurare și de economii pentru a face față costurilor peste estimări ale avionului A380, relatează Financial Times, care citează surse din sector.

Potrivit cotidianului financiar britanic, directorul general al Airbus Group, Tom Enders, vrea să elimine posturile duble în cadrul diferitelor filiale ale grupului și de la sediul central, scrie News.ro.

Planul de restructurare n-a fost încă finalizat, dar va cuprinde în final concedieri în cadrul grupului și va fi prezentat și sindicatelor.

Airbus Group nu a dorit să comenteze informațiile.

În iulie, Airbus a decis să reducă semnificativ producția de aeronave A380, din cauza cererii foarte scăzute, pe care a atribuit-o creșterii economice lente la nivel global și impactului deciziei britanicilor de ieșire din Uniunea Europeană.

Guvernul schimbă sistemul de alocare a subvențiilor CFR și începe o reformă feroviară pe 5 ani, printr-o nouă instituție CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă sistemul de alocare a subvențiilor CFR și începe o reformă feroviară pe 5 ani, printr-o nouă instituție

Dezvoltarea aeronavei a costat miliarde de euro, cu mult peste așteptări, dar compania nu a reușit să atragă comenzi mari.

Airbus va construi doar 12 avioane A380 pe an, începând din 2018. Anul trecut a fabricat 27 de astfel de aeronave, iar în 2017 intenționează să producă 20.

Compania cu sediul în Toulouse anticipează că va obține profit din comercializarea aparatelor A380 în acest an, după echilibrarea finanțelor anul trecut, dar a sugerat că programul ar putea reveni pe pierdere.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
concedieri