American Airlines va cumpăra sute de avioane noi de la Airbus, Boeing și Embraer, anticipând creșterea cererii pentru călătorii

American Airlines va cumpăra sute de avioane noi de la Airbus, Boeing și Embraer, anticipând creșterea cererii pentru călătorii
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

American Airlines a convenit să cumpere un total de 260 de avioane noi de la Airbus, Boeing și Embraer, deoarece transportatorul urmărește o capacitate sporită pentru a satisface cererea crescândă de călătorii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiile aeriene majore se străduiesc să cumpere avioane eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, pentru a depăși deficitul tot mai mare cauzat de problemele lanțului de aprovizionare și cererea puternică de aeronave noi, scrie News.ro.

Daimler Truck, rezultate record în 2023 și perspective bune pentru 2024 CITEȘTE ȘI Daimler Truck, rezultate record în 2023 și perspective bune pentru 2024

Acordul include 85 de avioane Airbus A321neo, 85 de avioane Boeing 737 MAX 10 și 90 de avioane Embraer E175, a anunțat American Airlines într-un comunicat.

Comanda include și opțiuni și drepturi de cumpărare pentru încă 193 de aeronave.

Incluzând comenzile de aeronave, compania aeriană se așteaptă să rămână în estimările sale anterioare pentru capacitate și cheltuieli de capital, a spus acesta.

Anterior, compania a estimat cheltuielile de capital pentru întregul an la aproximativ 3,2 miliarde de dolari.

Acțiunile companiei aeriene din Fort Worth, Texas, au scăzut cu 3,6% luni, după ce compania a estimat o marjă de profit de bază pentru 2024 de aproximativ 14%, mai mică decât marja de profit de bază din 2023, de 14,5%, în timp ce industria se confruntă cu costuri mai mari ale forței de muncă.

FOTO România pregătește noi poduri peste Prut CITEȘTE ȘI FOTO România pregătește noi poduri peste Prut

Din 2014, American Airlines a preluat peste 600 de avioane principale și regionale. Acum are comenzi pentru 440 de aeronave, extinzându-și portofoliul de comenzi de avioane în următorul deceniu.

Comanda companiei aeriene pentru MAX 10, cea mai mare variantă a familiei MAX, este, de asemenea, un impuls pentru Boeing, care se confruntă cu o criză de reputație în urma unui accident din ianuarie, în care un panou de ușă al unui avion 737 MAX Alaska Airlines s-a desprins în timpul zborului.

”Apreciem profund încrederea American Airlines în Boeing și încrederea sa în familia 737 MAX”, a declarat Stan Deal, CEO al Boeing Commercial Airplanes.

American Airlines plănuiește viitorul cu noua sa comandă de 737 MAX 10 și așteaptă cu nerăbdare certificarea aeronavei, a anunțat luni într-un comunicat.

Reuters a relatat că operatorul rival United Airlines este în discuții cu Airbus pentru o potențială megacomandă care să înlocuiască sute de avioane MAX 10 le Boeing.

Luna trecută, Boeing a retras o cerere pentru o scutire de siguranță care ar fi putut permite autorităților de reglementare din SUA să accelereze certificarea viitorului său 737 MAX 7.

Retragerea, raportată pentru prima dată de Reuters, pune la îndoială calendarul anticipat pentru certificarea MAX 7 și a avionului MAX 10, mai mare și mai bine vândut, deoarece ar putea forța Boeing să facă modificări de design mai repede decât planificase.

viewscnt
Afla mai multe despre
american airlines
avioane