Americanii de la Varroc Lighting Systems, divizie a grupului Varroc deținut de miliardarul indian Tarang Jain, intră în România

Americanii de la Varroc Lighting Systems, divizie a grupului Varroc deținut de miliardarul indian Tarang Jain, intră în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 sep 2018

Furnizorul american de faruri auto Varroc Lighting Systems, parte a grupului indian Varroc, a încheiat un acord cu producătorul timișorean de corpuri și sisteme de iluminat Elba în vederea fabricării de componente electronice în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cele două companii vor înființa o societate mixtă la Timișoara, specializată în producția de componente electronice pentru sisteme de iluminat auto.

“Varroc proiectează și dezvoltă deja toate sistemele electronice hardware și software proprii, iar integrarea pe verticală a producției va sprijini creșterea profitabilă a companiei”, este calculul avansat de Stephane Vedie, președintele și directorul general al Varroc Lighting Systems.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Audi e-tron, primul SUV electric al mărcii, a fost prezentat oficial CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Audi e-tron, primul SUV electric al mărcii, a fost prezentat oficial

Parteneriatul cu Elba reprezintă al doilea proiect major al americanilor în sectorul componentelor electronice din ultimele luni.

În iulie, Varroc Lighting Systems a achiziționat compania turcă Sa-Ba Automotive, producătoare de mici sisteme de iluminat și echipamente electronice pentru industria auto. Compania americană a intrat cu această ocazie și pe piața bulgară, în condițiile în care Sa-Ba Automotive construiește, la Dimitrovgrad, o fabrică unde vor lucra peste 300 de angajați.

Varroc Lighting Systems, divizie a grupului Varroc deținut de miliardarul indian Tarang Jain, se numără printre cei mai mari furnizori de faruri pentru vehicule pe patru și două roți la nivel global. Cu sediul la Plymouth, Michigan, compania are peste 7.200 de angajați în 17 țări.

Tarang Jian este creditat de Forbes la acest moment cu o avere de 1,6 miliarde dolari.

Sursa foto: youtube

Sursa foto: youtube

Grupul Varroc este deja prezent în România prin divizia de sisteme de iluminat pentru motociclete Tri.o.m, proprietarul Electromureș. Varroc a preluat compania italiană Tri.o.m în 2011.

Înființată în Timișoara, cu o tradiție de aproape 100 de ani, Elba este cel mai mare producător de corpuri de iluminat din țară, având printre clienți nume ca Philips, Dacia-Renault și Skoda.

Compania, cu capital integral românesc, are circa 1.100 de angajați și afaceri de peste 250 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elba timisoara
varroc lighting systems
faruri
componente auto
sisteme iluminat
parteneriat