Grupul Volkswagen vrea să construiască 10 milioane de automobile electrice bazate pe pe noua platformă MEB

Grupul Volkswagen vrea să construiască 10 milioane de automobile electrice bazate pe pe noua platformă MEB
scris 18 sep 2018

Grupul Volkswagen (VW) vrea să construiască 10 milioane de automobile electrice bazate pe noua platformă modulară MEB, urmând să înceapă producția de serie spre sfârșitul anului 2022, transmite Reuters.

VW va fabrica 27 de modele bazate pe MEB, pentru patru branduri ale grupului, începând cu modelul Volkswagen ID, care va intra în producție la fabrica Zwickau din Germania, la sfârșitul anului 2019, scrie News.ro.

După izbucnirea scandalului falsificării rezultatelor testelor de poluare ale automobilelor diesel, în urmă cu trei ani, VW a anunțat un plan ambițios de a deveni lider mondial în transporturile ecologice. Grupul intenționează să investească 6 miliarde de euro (7 miliarde dolari) în producția de automobile electrice, din care 1,3 miliarde de dolari vor fi investite în fabricile germane din Braunschweig, Salzgitter și Kassel.

VIDEO Asociația Pro Infrastructură: \ CITEȘTE ȘI VIDEO Asociația Pro Infrastructură: "Autostrada-muzeu" Gilău-Nădășelu va fi conectată cu restul Autostrăzii Transilvania

“Doar în prima etapă, circa 10 milioane de automobile ale grupului VW vor fi bazate pe această platformă”, a declarat directorul pentru mobilitate electrică, Thomas Ulbrich, în timpul unei prezentări din Dresden.

Compania nu a oferit un termen pentru această estimare, dar a menținut obiectivul de a vinde 3 milioane de automobile electrice pe an până în 2025, din cele 50 de modele alimentate cu baterii pe care le are în plan.

Volkswagen, ca și alți producători auto germani, promovează producția de serie a automobilelor electrice, în timp ce compania rivală Tesla are probleme cu creșterea producției automobilului de serie Model 3.

BMW și Daimler intenționează la rândul lor să crească producția de automobile electrice, în anii următori.

Grupul VW, care include Skoda, SEAT, Audi și Porsche, a vândut anul trecut 10,7 milioane de automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
automobile electrice
meb