Antonov 225, cel mai mare avion din lume, ar fi fost distrus duminică de bombardamente. Avionul a fost în România în octombrie

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2022

Antonov 225, cel mai mare avion din lume, ar fi fost distrus duminică în urma unor bombardamente care au avut loc pe Aeroportul Antonov, de lângă Kiev, în localitatea Hostumel. Sediul companiei ucrainene Antonov, cea care deține avionul, se află în apropierea Kievului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Până în acest moment, nu este clar cine a executat bombardamentul care ar fi distrus impunătoarea aeronavă (Antonov 225 se afla într-un hangar), potrivit Hotnews.

Cel mai mare avion din lume, Antonov AN-225 Mriya, produs de compania ucraineană Antonov în urmă cu peste 30 de ani, a aterizat în octombrie, în premieră, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni. 

IMAGINI PROFIT.RO POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Avionul cargo a operat o cursă pe ruta Linz (Austria) – Otopeni și două zboruri din București spre Riyadh (Arabia Saudită).

Deținător a peste 200 de recorduri mondiale, Antonov An-225 Mryia a fost construit pentru a fi folosit în cadrul programului spațial sovietic, primul zbor având loc în anul 1988.

Aeronava cu șase motoare, o lungime de 84 de metri și o anvergură a aripilor de 88 de metri cântărește peste 600 de tone, încărcată la capacitate maximă, și este folosită, ocazional, pentru a transporta încărcături masive, de până la 250 de tone (de la turbine pentru centrale și până la utilaje și echipamente grele). Un singur astfel de avion se află în serviciul comercial.

Antonov 225, cel mai mare avion din lume, ar fi fost distrus duminică de bombardamente. Avionul a fost în România în octombrie

viewscnt
Afla mai multe despre
antonov an-225
ucraina
bombardament