Anul 2017 a fost cel mai sigur an din istoria aviației comerciale pentru pasageri

Anul 2017 a fost cel mai sigur an din istoria aviației comerciale pentru pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2018

Anul 2017 a fost cel mai sigur an din istorie pentru aviația comercială, în care companiile aeriene nu au înregistrat accidente ale aeronavelor comerciale pentru pasageri soldate cu victime, potrivit unei firme olandeze de consultanță și organizației Aviation Safety Network, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firma olandeză de consultanță To70 și Aviation Safety Network au anunțat luni că anul trecut nu s-au produs decese pe cursele comerciale de pasageri, ”2017 fiind cel mai sigur an pentru aviație din istorie”, după cum a afirmat Adrian Young, de la To70, scrie News.ro.

To70 a estimat că rata accidentelor fatale pentru zborurile comerciale mari de transport de pasageri este de 0,06 la 1 milion de zboruri, sau de un accident fatal la 16 milioane de zboruri.

Autoritățile de la Bruxelles se pregătesc să ceară o creștere importantă a contribuțiilor la viitorul buget al UE CITEȘTE ȘI Autoritățile de la Bruxelles se pregătesc să ceară o creștere importantă a contribuțiilor la viitorul buget al UE

Aviation Safety Network a anunțat la rândul ei că în 2017 nu au avut loc decese în timpul curselor comerciale de pasageri, ci doar 10 accidente în transporturile aeriene, care au avut ca rezultat 44 de morți la bord și 35 de persoane decedate la sol. Aceste accidente au inclus avioane de transport de marfă și un avion de transport de persoane de mici dimensiuni.

Datele includ 12 persoane care și-au pierdut viața pe 31 decembrie, în urma prăbușirii unui avion Nature Air Cessna 208B Grand Caravan, la câteva minute de la decolare, într-o regiune muntoasă de lângă localitatea Punta Islita, din Costa Rica.

În schimb, în 2016 au avut loc 16 accidente aviatice, soldate cu moartea a 303 persoane.

În ultimele două decenii, decesele produse ca urmare a accidentelor aviatice au scăzut în mod constant. În 2005, la nivel mondial și-au pierdut viața 1.015 persoane la bordul avioanelor comerciale de pasageri, potrivit datelor Aviation Safety Network.

viewscnt
Afla mai multe despre
pasageri
avioane comerciale