Aplicația Uber va afișa locuri de muncă în domeniul livrării și producției de mâncare pentru șoferii din SUA care nu au comenzi din cauza coronavirusului

Aplicația Uber va afișa locuri de muncă în domeniul livrării și producției de mâncare pentru șoferii din SUA care nu au comenzi din cauza coronavirusului
scris 7 apr 2020

Uber Technologies a anunțat luni că aplicația sa va pune la dispoziția șoferilor din SUA care nu au comenzi din cauza pandemiei de coronavirus locuri de muncă în domeniul livrării și producției de mâncare și cel al produselor de băcănie, oferite de alte companii, transmite Reuters.

Compania a precizat că deși facilitatea este acordată deocamdată doar șoferilor din Statele Unite, aceasta face parte dintr-un efort global al Uber, scrie News.ro.

Constructorii de mașini: Este cea mai rea criză care a lovit vreodată industria auto CITEȘTE ȘI Constructorii de mașini: Este cea mai rea criză care a lovit vreodată industria auto

Începând de luni, șoferii vor putea să găsească locuri de muncă oferite de alte companii, într-o secțiune nouă a aplicației, a anunțat Uber pe blog.

Uber a mai arătat că îi va pune pe cei peste 240.000 de șoferi înregistrați care au licențe comerciale în legătură cu companii de logistică, pentru oportunități de angajare și contracte.

Compania îi încurajează pe șoferi să se înscrie în serviciul de livrare a mâncării Uber Eats, afirmând că numărul comenzilor pentru mâncare a crescut semnificativ de la jumătatea lunii martie.

Directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, a afirmat într-un comunicat că Uber va continua să își extindă oportunitățile de dezvoltare în următoarele luni, prin utilizarea tehnologiei pentru a crea un acces rapid și flexibil la muncă.

Compania a arătat, fără să ofere detalii, că, deși noua ofertă este limitată deocamdată la Statele Unite, face parte dintr-un efort global.

Uber va afișa oferte de muncă de la peste  12 companii, între care McDonald’s, FedEx, United Parcel Service, Pepsico, Hertz Global Holdings, lanțul de farmacii Walgreens și magazinele americane de alimente.

Compania s-a asociat și cu Domino’s Pizza, serviciul de livrări Shipt  al Target și serviciul de îngrijire, pentru angajarea șoferilor de la Uber.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că Uber nu primește comisioane de la companiile ale căror oferte de angajare le listează.

Serviciile de ride-hailing aproape s-au prăbușit, regiuni mari din Statele Unite fiind practic închise pentru a combate răspândirea coronavirusului.

Șoferii contactați de Reuters au spus că veniturile lor au scăzut cu până la 80%, iar mulți au spus că nu mai lucrează de teamă să nu se infecteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
coronavirus
locuri de munca