Vânzările Dacia în Marea Britanie, declin de 60%, peste nivelul pieței. Piața auto britanică a pierdut mai puțin de 50%, având în vedere răspunsul mai lent la pandemie față de Franța sau Italia

Vânzările Dacia în Marea Britanie, declin de 60%, peste nivelul pieței. Piața auto britanică a pierdut mai puțin de 50%, având în vedere răspunsul mai lent la pandemie față de Franța sau Italia
scris 6 apr 2020

Vânzările Dacia în Marea Britanie au scăzut cu aproape 60% în martie, marca de la Mioveni fiind printre brandurile auto cu un declin mai puternic decât cel al pieței în ansamblu.

FOTO 4 perechi de pantofi esențiale oricărui bărbat CITEȘTE ȘI FOTO 4 perechi de pantofi esențiale oricărui bărbat

Astfel, luna trecută au fost înmatriculate în Marea Britanie puțin peste 3.000 de automobile Dacia, comparativ cu 7.443 de unități în perioada echivalentă a anului 2019.

Brandul Renault, parte a grupului omonim din care face parte și Dacia, a avut un declin similar, de peste 58%.

Per ansamblu, în primele trei luni, înmatriculările Dacia pe piața din Marea Britanie au scăzut cu 54%, la doar puțin peste 5.000 de unități.

Un important producător român de piese auto își reduce temporar activitatea și suspendă contracte individuale de muncă CITEȘTE ȘI Un important producător român de piese auto își reduce temporar activitatea și suspendă contracte individuale de muncă

În total, piața auto britanică a avut un declin anual de 44,4% în luna recent încheiată. Potrivit autorității britanice, SMMT, acesta a fost cel mai slab martie de la finele anilor '90 pentru piața auto.

Totuși, declinul a fost consirabil mai mic ca în Franța sau Spania, având în vedere că dealerii din Marea Britanie și-au continuat activitatea la mult timp după ce, pe marile piețe din UE, fuseseră deja implementate restricții dure.

Franța, Italia și Spania, care au anunțat deja datele aferente lunii martie, au pierdut între 70 și 90% din vânzările de anul trecut. 

Dintre piețele europene majore, Germania pare să reziste cel mai bine pandemiei de Covid-19, având în vedere că scăderea pe care a anunțat-o în luna martie este de numai 37,7%,  Dacia s-a numărat însă  printre mărcile cu cele mai mari scăderi, acumulând și declinul din primele două luni ale anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie
renault
piata auto