Apple a obținut dreptul de a testa mașini fără șofer pe străzile din California

Apple a obținut dreptul de a testa mașini fără șofer pe străzile din California
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 apr 2017

Apple a obținut dreptul de a testa mașini autonome pe străzile din California, prima mutare oficială pe care gigantul american o face în cursa pentru dezvoltarea mașinilor fără șofer, la care iau parte numeroși jucători din industria auto și tehnologie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple se numără printre companiile care dețin autorizație de testare pentru automobile fără șofer, valabilă în statul american. 

Un proiect de lege din SUA ar putea interzice companiilor din tehnologie, ca Uber și Alphabet, să testeze mașini fără șofer CITEȘTE ȘI Un proiect de lege din SUA ar putea interzice companiilor din tehnologie, ca Uber și Alphabet, să testeze mașini fără șofer

Compania a fost foarte rezervată cu declarațiile legate de planurile pe care le are pe segmentul auto, deși primele informații că gigantul lucrează la crearea unei mașini au apărut în urmă cu mai bine de doi ani.

Până recent, au fost zvonuri că Apple ar urma să lanseze, cel târziu în 2020, un automobil electric și, posibil, autonom.

Ulterior, surse apropiate situației au declarat că Apple a renunțat la ambiția de a construi propria mașină și se va concentra pe dezvoltarea de soft care, instalat pe autovehicule obișnuite, le transformă în automobile autonome. 

Contactat de Financial Times, un purtător de cuvânt al Apple a reamintit declarațiile din decembrie ale companiei, potrivit cărora "aceasta investește masiv în machine learning și sisteme autonome, tehnologii cu diverse posibile aplicații, inclusiv viitorul transporturilor".

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
california
fara sofer
masini autonome
teste
atorizatie