Apple și Hyundai - acord cu privire la automobile electrice

Apple și Hyundai - acord cu privire la automobile electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2021

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hyundai Motor și Apple intenționează să semneze până în martie un parteneriat în domeniul automobilelor electrice și să înceapă producția în Statele Unite în jurul anului 2024, a relatat duminică publicația sud-coreeană Korea IT News, transmite Reuters.

Hyundai Motor a anunțat, vineri, că este în discuții preliminare cu Apple, după ce o altă publicație locală a scris că cele două companii vor să lanseze un automobil electric autonom în 2027, articol care a dus la creșterea acțiunilor Hyundai cu aproape 20%, scrie News.ro.

Germania schimbă regulile de intrare și pentru români CITEȘTE ȘI Germania schimbă regulile de intrare și pentru români

Hyundai Motor a refuzat să comenteze informația de duminică și a reiterat comentariile de vineri că a primit solicitări pentru o posibilă cooperare de la diverse companii pentru dezvoltarea de vehicule electrice autonome.

Apple nu a comentat imediat.

O versiune actualizată a articolului a eliminat unele detalii, inclusiv locația și capacitatea de producție, intervalul de timp pentru semnarea acordului și lansarea vehiculelor pilot.

Potrivit versiunii anterioare, companiile planificau să construiască mașinile la fabrica Kia Motors din statul american Georgia sau să investească împreună într-o nouă fabrică din Statele Unite, pentru a produce 100.000 de vehicule în jurul anului 2024. Capacitatea anuală completă a fabricii propuse ar fi de 400.000 de vehicule.

Kia Motors este o divizie a Hyundai Motor. Articolul a mai relatat că Hyundai și Apple intenționează să lanseze o ”versiune beta” a mașinilor Apple anul viitor.

Reuters a scris luna trecută că Apple înaintează cu tehnologia auto autonomă și își propune să producă un vehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de baterie, descoperită încă din 2024.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
hyundai
automobile electrice