Ford, Toyota și Nissan vor reduce producția de vehicule în această lună, din cauza deficitului de cipuri

Ford, Toyota și Nissan vor reduce producția de vehicule în această lună, din cauza deficitului de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2021

Ford Motor, Toyota Motor și Nissan Motor au anunțat, vineri, că vor reduce producția de vehicule în această lună, din cauza deficitului de semiconductori, devenind ultimii dintr-o serie de producători auto afectați de lipsa cipurilor, pe fondul creșterii cererii în timpul crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Honda Motor a anunțat la rândul său, vineri, că producția sa din Japonia ar putea fi afectată de oferta insuficientă de semiconductori, scrie News.ro.

Reorganizare la Dacia - Mihai Bordeanu, revine în țară ca director Dacia Brand South Eastern Europe și country head România. Directorul Dridri va conduce toate uzinele din România, Rusia și Maroc CITEȘTE ȘI Reorganizare la Dacia - Mihai Bordeanu, revine în țară ca director Dacia Brand South Eastern Europe și country head România. Directorul Dridri va conduce toate uzinele din România, Rusia și Maroc

Producătorii de automobile și producătorii de electronice se confruntă cu o penurie globală de cipuri, deoarece cererea consumatorilor a revenit din cauza pandemiei coronavirusului, provocând întârzieri în producție.

Analistul Credit Suisse, Daniel Levy, a declarat într-o notă de cercetare că problemele legate de furnizarea cipurilor pot limita producția auto pe termen scurt pentru industrie.

Producătorul american de autovehicule Ford a declarat că va opri producția la fabrica de asamblare din Louisville, Kentucky, care construiește SUV-urile Ford Escape și Lincoln Corsair, devansând o săptămână de pauză programată pentru mai târziu în acest an.

Toyota va reduce producția de camionete de dimensiuni mari Tundra la uzina din San Antonio, Texas, dar purtătorul de cuvânt Scott Vazin nu a știut să spună imediat cu câte vehicule.

”Vom restrânge producția”, a spus el, adăugând că nu vor fi afectate alte vehicule americane.

Ford a refuzat să identifice furnizorul de cipuri și purtătoarea de cuvânt Kelli Felker a declarat că compania speră ca fabrica să funcționeze din nou săptămâna următoare.

Nissan a declarat că intenționează să reducă producția Note, o mașină electrică hibridă, la uzina Oppama din prefectura Kanagawa, Japonia, dar nu a oferit detalii cu privire la dimensiunea reducerii producției.

Ziarul Nikkei a relatat că Nissan își va reduce, în ianuarie, producția de vehicule Note la uzina Oppama la aproximativ 5.000 de unități, de la cele 15.000 de unități planificate inițial.

”Un deficit global de semiconductori a afectat achiziția de piese din sectorul auto. Ca urmare a acestui deficit, fabrica Oppama din Japonia va ajusta volumul în ianuarie, reducând producția Nissan NOTE ”, a anunțat Nissan într-un comunicat.

Grupul german Volkswagen a anunțat luna trecută că se confruntă cu o penurie în aprovizionarea cu semiconductori și că va ajusta producția la uzinele din China, America de Nord și Europa.

Honda a început, de asemenea, ”să vadă un anumit impact asupra aprovizionării cu piese”, a spus un purtător de cuvânt al companiei. El a adăugat că compania examinează ajustările producției pentru fiecare model de mașină.

Honda își va micșora mai întâi producția cu aproximativ 4.000 de unități în această lună, afectând în principal modelul subcompact Fit, fabricat la o uzină din orașul Suzuka din prefectura Mie, a relatat, vineri, ziarul Nikkei.

Un incendiu masiv la o fabrică de cipuri deținută de Asahi Kasei Microdevices Corp (AKM), o divizie a Asahi Kasei, din sudul Japoniei, produs în octombrie, a afectat și aprovizionarea cu semiconductori.

În timp ce stocurile de cipuri ale Honda sunt asigurate până în februarie, compania este ”în prezent evaluată pentru aprovizionarea ulterioară”, a spus purtătorul de cuvânt.

Separat, compania chineză GAC a anunțat că o companie mixtă cu Honda a primit avertismente cu privire la furnizarea anumitor modele, dar nu a dat detalii. Dongfeng Motor din China, care are și un parteneriat cu Honda, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
toyota
nissan