Armata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în complexele sale, din motive de securitate

Armata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în complexele sale, din motive de securitate
scris 22 mar 2021

Armata chineză a interzis accesul automobilelor Tesla în complexele sale, din cauza îngrijorării legate de securitate, provocată de camerele video instalate pe vehicule. Directorul general al Tesla, Elon Musk, a afirmat, în prima sa reacție publică față de această măsură, că Tesla ar fi închisă dacă automobilele sale ar fi folosite la spionaj, transmite Reuters.

Măsura luată de China este cel mai recent semn al atenției în creștere acordată producătorului american de automobile electrice, pe fondul tensiunilor dintre Beijing și Washington, crie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Potrivit analiștilor, măsura Beijingului seamănă că măsurile luate de Washington împotriva firmei chineze de telecomunicații Huawei, din motive de securitate națională.

”Există un motiv puternic pentru ca noi să păstrăm confidențialitatea oricăror informații. Dacă Tesla a folosit mașini pentru a spiona în China sau oriunde în altă parte, fabrica va fi închisă”, a afirmat Musk la un forum chinez, în timpul unei discuții online.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Restricțiile impuse de China automobilelor Tesla au avut loc pe fondul reuniunii la nivel înalt, tensionate, între oficiali americani și chinezi, în Alaska.

Musk a cerut o mai mare încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii, în remarcile sale adresate Forumului pentru Dezvoltare din China, o reuniune de afaceri la nivel înalt găzduită de o fundație din cadrul Consiliului de Stat chinez.

Șeful Tesla a participat la o discuție cu Xue Qikun, un specialist chinez în fizică cuantică care conduce Universitatea Sudică de Știință și Tehnologie.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

În China, cea mai mare piață auto din lume și  o piață de importanță majoră pentru vehiculele electrice, Tesla a vândut anul trecut 147.445 de vehicule, 30% din vânzările sale la nivel global.

Cu toate acestea, anul acesta Tesla se confruntă cu o concurență mai mare de la rivalii interni, cum ar fi Nio și Geely.

Musk a avut mai multe prezențe în China, unde Tesla produce și vinde vehicule electrice. În 2019, el a discutat despre Marte și inteligența artificială cu fondatorul Alibaba, Jack Ma. La un eveniment de anul trecut organizat pentru automobilele Model 3 fabricate în China, Musk a dansat cu entuziasm pe scenă, dezbrăcându-și jacheta, eveniment care s-a viralizat pe rețelele de socializare.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
armata chineza
elon musk