Primele FOTO-SPION din România, cu noul SUV de la Dacia: Duster face-lift versus Grand Duster/MCV

Primele FOTO-SPION din România, cu noul SUV de la Dacia: Duster face-lift versus Grand Duster/MCV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 mar 2021

Primele fotografii care ilustrează viitorul crossover pe care Dacia îl va produce la Mioveni arată o caroserie clară de monovolum încrucișat cu un SUV, una care amintește de versiunea Logan MCV Stepway. Dacia va lansa noul model în toamna acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

După apariția primelor fotografii-spion, care înfățișau noul model Dacia, supranumit Grand Duster, la teste în Suedia, în mijlocul zăpezilor, acum modelul a început testele în România, astfel că au apărut primele fotografii.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Revista Auto Expert a publicat o serie de imagini cu noul model, realizate de Rally Photo Hunters. Imaginile sunt făcute într-o parcare în care se află și câteva exemplare Duster care au primit modificările specifice unui face-lift. În același timp, apropierea celor două ne permite să observăm diferențele de caroserii dintre cele două.

În primul rând, este evidentă diferența de caroserii, fiind exclus să vorbim despre un SUV în adevăratul sens al cuvântului. Garda la sol mai mică decât cea a lui Duster, consola prelungită pe spate, care îi reduce semnificativ unghiul de degajare, înălțimea mai apropiată de Sandero decât de Duster, dar și proporțiile generale ale mașinii subliniază apartenența la clasa MPV. De altfel, este foarte mare asemănarea cu vechea generație Logan MCV.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Noutățile vizibile în acest stadiu la noul model sunt luminle spate alungite, pe model Volvo, similitudinea ușilor și oglinzilor laterale cu cele ale Sandero, garda la sol mai mică decât a lui Duster.

Primele FOTO-SPION din România, cu noul SUV de la Dacia: Duster face-lift versus Grand Duster/MCV

Informațiile neoficiale care se cunosc în acest moment despre cel de-al treilea model Dacia din noua generație, sunt cele legate de utilizarea noii platforme CMF-B, aceeași de pe Sandero și Logan, preluarea într-o măsură importantă a designului regăsit pe aceste două modele și menținerea unei configurații cu 7 locuri, în oferta comercială, acesta fiind de altfel unul dintre scopurile introducerii acestui model în gama Dacia.

De asemenea, s-a mai vehiculat informația introducerii, pe lângă motoarele cunoscute deja, a unui propulsor mild-hibrid, similar cu cel utilizat pe Renault Clio.

Mai multe fotografii pot fi văzute pe Auto Expert.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia grand duster
dacia mcv
noul suv dacia