Audi AI:TRAIL, conceptul unui off-roder electric și autonom, în premieră la Frankfurt

Audi AI:TRAIL, conceptul unui off-roder electric și autonom, în premieră la Frankfurt
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 aug 2019

Audi a prezentat un concept-car cu un design radical, un SUV ce va fi expus în premieră la Frankfurt, luna viitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Un off-roader electric al viitorului”, așa și-a descris Audi cel mai noi concept-car, botezat AI:Trail quattro, un automobil cu un design spectaculos, care amintește de un vehicul de tip quad. Fără a oferi prea multe detalii, Audi mai spune doar că AI:TRAIL este al patrulea concept dintr-o serie începută în 2017 care urmărește să anticipeze și să contureze felul în care vor arăta automobilele autonome în viitor.

Primul concept a fost AICON, un automobil de dimensiuni mari, similar cu A8, care dispunea de conducere autonomă nivel 5 și baterii cu autonomie de 800 km. Următorul concept a fost PB18 e-tron, un automobil sport, iar al treilea a fost AI:ME, un automobil urban, comparabil cu A3 ca dimensiuni., având un sistem de conducere autonomă de nivel 4.

Scandalul continuă. Pro Infrastructura: CNAIR a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva (A1). Compania de drumuri nu a anunțat încă nimic CITEȘTE ȘI Scandalul continuă. Pro Infrastructura: CNAIR a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva (A1). Compania de drumuri nu a anunțat încă nimic

Ideea unui off-roder nu doar electric, ci și autonom, pare însă a fi desprinsă din cele mai avansate cărți SF, asta însemnând că omul va trebui să aibă încredere în automobilul său, în viitor, chiar și pe suprafețe și în zone sălbatice, unde va căuta cel mai bun drum, printre obstacole. Numele AI a fost folosit deja pentru trei din cele patru concepte și sugerează legătura cu Artificial Intelligence (inteligența artificială) pe care o folosesc vehiculele autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
concept audi
ai trail
suv electric
off road electric