Austrian Airlines a anulat zeci de zboruri din cauza contaminărilor cu COVID-19 în rândul personalului său. Explozie de cazuri în Austria

Austrian Airlines a anulat zeci de zboruri din cauza contaminărilor cu COVID-19 în rândul personalului său. Explozie de cazuri în Austria
scris 27 iun 2022

Compania aeriană austriacă Austrian Airlines a fost nevoită să anuleze 52 din cele 360 de zboruri programate în Europa din cauza creșterii numărului de contaminări cu COVID-19 în rândul personalului său, a declarat un purtător de cuvânt, relatează AFP.

"Membrii ai echipajelor noastre sunt bolnavi, cazurile de infectare cu coronavirus sunt în creștere", a anunțat Austrian Airlines, menționând totodată și impactul unei greve la centrul de control al traficului aerian din Marsilia, sudul Franței, scrie Agerpres.

GALERIE FOTO David Popovici a revenit în țară după performanța istorică de la CM: De-abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport. Visul meu este să devin cel mai rapid din istorie CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO David Popovici a revenit în țară după performanța istorică de la CM: De-abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport. Visul meu este să devin cel mai rapid din istorie

Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească brusc în ultimele zile în Austria: aproape 9.000 de contaminări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fața de 5.400 sâmbăta trecută.

Aceste anulări de zboruri se înscriu într-un context turbulent pentru sectorul aviației.

O grevă a însoțitorilor de bord de la compania aeriană low-cost Ryanair a provocat anularea a zeci de zboruri sâmbătă, mai ales în Belgia, Franța și Spania, potrivit unor surse sindicale și aeroportuare.

Gigantul aerian Lufthansa, compania-mamă a Austrian Airlines, a anunțat joi anularea a peste 3.000 de zboruri în această vară din cauza lipsei de personal, a grevelor și a COVID-19.

viewscnt
Afla mai multe despre
austrian airlines
covid-19