Navrom a suspendat cursele de pasageri și de mărfuri către Delta Dunării, rămasă fără fonduri din cauza întârzierii încasării subvențiilor de la stat pentru transportul locuitorilor Deltei

Navrom a suspendat cursele de pasageri și de mărfuri către Delta Dunării, rămasă fără fonduri din cauza întârzierii încasării subvențiilor de la stat pentru transportul locuitorilor Deltei
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2022

Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri și de mărfuri către Delta Dunării, începând de duminică, din cauza lipsei resurselor financiare, compania susținând că are de primit de la Ministerul Transporturilor 4,3 milioane de lei, reprezentând subvenția pentru transporturile pe apă. Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a afirmat că mai sunt și alți operatori de transport astfel încât locuitorii din Delta Dunării nu vor fi în imposibilitatea de a se deplasa. Tarifele altor operatori privați, în special pentru mărfuri, sunt însă mult prea ridicate pentru cei circa 10.000 de localnici. La începutul săptămânii viitoare va exista o întâlnire la Ministerul Transporturilor pentru a se încerca deblocarea acestei situații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cursele de pasageri și de mărfuri dinspre Tulcea către Delta Dunării au fost oprite începând de duminică.

Președintele Alstom pe Europa: Vom fi nevoiți să suspendăm mentenanța la metrou, dacă Metrorex nu plătește facturile restante de 160 mil. lei. Lucrăm gratis de un an CITEȘTE ȘI Președintele Alstom pe Europa: Vom fi nevoiți să suspendăm mentenanța la metrou, dacă Metrorex nu plătește facturile restante de 160 mil. lei. Lucrăm gratis de un an

“Începând cu data de 26 iunie, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operări navelor de transport pasageri și mărfuri de strictă necesitate, între municipiul Tulcea și localitățile situate în Delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare. Situația a fost generată independent de voința noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-și în totalitate obligațiile din contractul ce prevede asigurarea mobilității persoanelor izolate din Delta Dunării. În speranța unei rezolvări rapide a situației, ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată într-un comunicat transmis de Navrom Tulcea.

Directorul Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru News.ro, că există un buget aprobat de Parlament și derulat prin Ministerul Transporturilor care privește subvenția pentru transporturile pe apă. El a menționat că societatea pe care o conduce a participat la licitația pentru transportul pe apă în Delta Dunării de la începutul acestui an, a câștigat-o, iar din luna aprilie nu a mai primit subvenția din partea Ministerului Transporturilor.

Nicolae Chichi a precizat că datoria ministerului către Navrom Tulcea este de 4,3 milioane de lei. El a mai afirmat că în prezent are datorii la firma de unde a cumpărat combustibil și pentru plata salariilor de peste un milion de lei.

Directorul Navrom Tulcea speră ca situația să se deblocheze săptămâna viitoare.

“Este singura flotă de pasageri din Delta Dunării. Și aprovizionarea se face cu noi. Ne-am specializat, avem nave cu refrigerare, cu congelarea, cu saloane pentru pasageri”, a mai declarat Nicolae Chichi.

Camioanele așteaptă câte trei ore la ieșirea din țară prin vama Giurgiu CITEȘTE ȘI Camioanele așteaptă câte trei ore la ieșirea din țară prin vama Giurgiu

Prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a declarat pentru News.ro că va avea luni o întâlnire cu conducerea Navrom, iar marți se va afla la Ministerului Transporturilor.

“Luni mă voi întâlni cu reprezentanții NAVROM, iar marți voi avea o întâlnire la Ministerului Transporturilor față de acest subiect. Dar e important de știut că locuitorii din Deltă nu sunt în imposibilitatea de a se deplasa, mai sunt operatori de transport care efectuează curse”, a afirmat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
navrom
intrerupere curse
delta dunarii