Autoritatea antitrust din Italia ar putea amenda Ryanair cu cinci milioane de euro din cauza anulării zborurilor

Autoritatea antitrust din Italia ar putea amenda Ryanair cu cinci milioane de euro din cauza anulării zborurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2017

Autoritatea antitrust din Italia a deschis o investigație privind anularea unui număr semnificativ de curse aeriene de către compania irlandeză low-cost Ryanair, care încearcă să îmbunătățească punctualitatea zborurilor și să facă față numărului mai redus de angajați, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Italia, unde Ryanair transportă anual mai mulți pasageri decât orice altă companie aeriană, Autoritatea antitrust cercetează dacă anularea zborurilor încalcă drepturile consumatorilor. Dacă compania aeriană este găsită vinovată, ar putea fi obligată la plata unei amenzi de până la cinci milioane de euro, scrie Agerpres.

Afacerile transportatorilor români depășesc nivelul istoric de 10 miliarde de euro. Cine sunt principalii jucători CITEȘTE ȘI Afacerile transportatorilor români depășesc nivelul istoric de 10 miliarde de euro. Cine sunt principalii jucători

Ryanair a anunțat că va renunța la 50 de curse zilnic, precizând că pasagerii afectați vor fi notificați prin email și SMS. Aceștia pot cere banii înapoi sau își pot rezerva o altă cursă.

Pe listă apar ca anulate curse între Italia și București: cursa din Roma din 23 septembrie, cursa din Bologna din 24 septembrie și cursa din Milano din 1 octombrie. 

Cursele anulate de Ryanair reprezintă mai puțin de 2% din totalul celor peste 2.500 de zboruri operate zilnic, însă măsura ar putea afecta între 285.000 și 385.000 de pasageri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
curse anulate