Autoritatea pentru Reformă Feroviară reia licitația pentru cele 16 locomotive electrice

Autoritatea pentru Reformă Feroviară reia licitația pentru cele 16 locomotive electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2023

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a reluat licitația pentru cele 16 locomotive electrice noi, după ce aceasta a fost suspendată, în urma contestației depuse la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de Alstom Transport SA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Miercuri, CNSC s-a pronunțat și a respins contestația producătorului francez care viza modul de plată a avansului. Alstom Transport a considerat că plata unui avans de 15% la semnarea contractului, urmată de plata locomotivelor la livrare, reprezintă o măsură disproporționată, a precizat președintele ARF, Ștefan Roșeanu.

Hidroelectrica anunță când vin facturile pe luna august 2022. Adresă de e-mail specială CITEȘTE ȘI Hidroelectrica anunță când vin facturile pe luna august 2022. Adresă de e-mail specială

Potrivit anunțului din SEAP, achiziția vizează 16 locomotive electrice noi pe 4 osii cu sisteme ERTMS, capabile să circule cu o viteză maximă situată în intervalul 160 km/h - 200 km/h și să tracteze până la 16 vagoane de călători, destinate transportului feroviar de călători, precum și achiziționarea serviciilor de mentenanță și reparații pentru o perioadă de 20 de ani, necesare funcționării în condiții optime de siguranță și confort a respectivelor locomotive, scrie Agerpres.

"Având în vedere prevederile art. 221, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 98/2016, actualizată, privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, a art. 72, alin (1), lit. (a) din Directiva 2014/24/UE și concluziile studiului de fezabilitate în contractul de achiziție va fi prevăzută o Clauză de Revizuire, posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 20 ani (20 ani +20 ani), conform cerințelor din CS; Suplimentarea cantităților achiziționate va putea fi făcută fără organizarea unei proceduri competitive, prin încheierea unor acte adiționale la contractul de achiziție", se spune în anunț.

Prețul variază între 702.453.762,18 lei și 1.036.568.887,80 lei.

Tipul procedurii este licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate - cost.

Durata contractului va fi de 275 de luni.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21.11.2022, ora 15:00.

Finanțarea contractului este asigurată prin PNRR. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autoritatea pentru reformă feroviară
locomotiva