Autoritățile din Germania obligă Daimler să recheme 774.000 de vehicule Mercedes de pe piața europeană, din cauza emisiilor

Autoritățile din Germania obligă Daimler să recheme 774.000 de vehicule Mercedes de pe piața europeană, din cauza emisiilor
scris 12 iun 2018

Auroritățile de reglementare din Germania obligă Daimler să recheme 774.000 de vehicule Mercedes diesel de pe piața europeană, în urma a două întâlniri în care producătorul auto nu a reușit să atenueze îngrijorările legate de nivelul emisiilor, potrivit unui articol Bloomberg citat de Automotive News.

Producătorul auto va actualiza softul motoarelor vehiculelor Mercedes Vito, SUV-urilor GLC și sedanulului Mercedes clasa C, a declarat luni ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, după o întâlnire cu directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, a doua în ultimele două săptămâni, scrie News.ro.

”Guvernul cere o rechemare oficială imediată, din cauza dispozitivelor ilegale”, a spus Scheuer.

TEST DRIVE FOTO A cincea generație Audi A6 nu renunță la motoarele diesel și oferă 39 de sisteme de asistență pentru conducere autonomă. Mașina - pregătită și pentru România CITEȘTE ȘI TEST DRIVE FOTO A cincea generație Audi A6 nu renunță la motoarele diesel și oferă 39 de sisteme de asistență pentru conducere autonomă. Mașina - pregătită și pentru România

Deși este un pas înapoi pentru Daimler, care a negat în mod constant că ar fi manipulat rezultatele testelor pentru emisii, rechemarea concentrată pe soft înseamnă că grupul a scăpat de măsuri mai costisitoare, cum ar fi amenzile sau o soluție mecanică.

Zetsche a declarat după anunț că discuțiile au fost constructive.

Autoritățile germane au sporit presiunile asupra Daimler să specifice modelele și numărul de vehicule carre trebuie rechemate pentru ajustarea sistemelor de evacuare, criticând răspunsul laconic al companiei la îngrijorările legate de poluarea excesivă provocată de vehiculele diesel.

Rechemarea survine la aproape trei ani de la izbucnirea scandalului în care a fost implicat grupul Volkswagen.

Spre deosebire de VW, care a recunoscut că a manipulat testele referitoare la emisii și a suportat costuri de circa 26 de miliarde de euro sub formă de amenzi, răscumpărări și rechemări la nivel global, Daimler a respins orice ilegalitate.

Autoritatea de reglementare a sectorului auto din Germania, KBA, a descoperit 5 dispozitive ilegale de control al emisiilor instalate pe vehicule Daimler cu motoare diesel, potrivit revistei Bild am Sonntag.

KBA suspectează că dispozitivele de control al emisiilor au fost utilizate pe majoritatea automobilelor diesel Euro 6 ale Daimler, respectiv circa 1 milion de vehicule.

Procuratura din Germania a anunțat totodată, luni, că directorul Audi, divizie a grupului Volkswagen, Rupert Stadler, este suspect în scandalul emisiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes